Sanat hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Sanat hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 17:45

Almanya’nın Baden Württemberg Eyaleti’nde bulunan Gammertingen-Harthausen’deki birfabrika binası önümüzdeki günlerde kanser hastası çocuklar yararına bir etkinliğe sahne olacak.

Haberin Devamı

ARALARINDA diş hekimi Türk sanatçı Nurhan Sidal’ın eserlerinin de bulunduğu çok sayıda tablo, açık artırma ile satışa sunulacak.

‘Sanat hayattır, hayat sanat’ sloganı ile yola çıkarak pek çok sanatçıyı bir araya getiren bu etkinlik çerçevesinde bir karma sanat eserleri müzayedesi gerçekleşecek. Gelirin kanser hastası çocuklara bağışlanacağı açık artırma öncesinde, çocuklar için resim atölyesi, sihirbazlık ve palyaço gösterileri de yer alacak. Türkiye, Almanya, İsviçre, İtalya gibi birçok farklı ülkeden 50 sanatçının katıldığı müzayedede, yaklaşık 200 eser sergilenecek. Etkinliğin hamiliğini ise, kontes Diane von Württemberg üstleniyor. Ödüllü film ‘Kar Beyaz’ın yönetmeni Selim Güneş’te etkinliğe eserleriyle destek verecek. Organizasyonu düzenleyen sanatçılardan Dr. Nihan Sidal,

“Bu girişim; sanatın insan için olduğunu ve insana her türlü kapıyı açtığını göstermekte” dedi.

Müzayede 13 Ekim’de Trochtelfingerstr.50, 72501 Gammertingen-Harthausen adresindeki Spezielhaerterei-WERZ salonlarında yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!