Şampiyonlar geliyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar geliyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2012 14:51

İstanbul ilk kez yüzme dalında bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Sinan Erdem Spor Salonu'nda 12-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek “11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası”nın maskotu tanıtıldı. Şampiyona öncesi Sinan Erdem Spor Salonu'nda Türkiye Yüzme Federasyonu (TYF) Başkanı Ahmet Mazhar Bozdoğan, Uluslararası Yüzme Federasyonu (FINA) Genel Direktörü Cornel Marculescu, TYF Başkan Vekili ve Organizasyon Komitesi Başkanı Onat Yıldırım, Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanı Hayrullah Ozan Çetiner ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Adnan Kuzu'nun katılımıyla bir basın toplantısı gerçekleştirildi.

TYF Başkanı Ahmet Bozdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada bu şampiyonanın hazırlığına iki yıl önceden başladıklarını ve herkesin geceli gündüzlü çalıştığını söyledi.

Bozdoğan, bu şampiyonanın yüzme branşı için olimpiyatlardan sonra en önemli organizasyon olduğunu vurgulayarak, “Bu organizasyon, Türk yüzmesine büyük ivme kazandıracak ve İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığı yolunda, organizasyonun çok büyük etkisi olacak. Sporcularımızın bu şampiyonada başarılı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

Fransa'da 22-25 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek Avrupa Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda en az 2 madalya beklediğini dile getiren Bozdoğan, “Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nda, 100 metre serbest ve 50 metre sırtüstünde madalya bekliyorum. Dünya Şampiyonası'nda ise, 15'e yakın sporcumuz yüzecek. Burada madalya zor gözüküyor. Ama en az 3 sporcumuzu, finalde görüp büyük bir coşku yaşamak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın maskotu; “Badem”
11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nın maskotunun ise “Badem” isimli Akdeniz foku olduğu açıklandı.

TYF Başkan Vekili ve Organizasyon Komitesi Başkanı Onat Yıldırım, maskot seçimiyle ilgili olarak, “Akdeniz foku nesli tükenmek üzere olan bir canlı. Bu maskotu seçerek, Akdeniz ülkelerinde de bu konu hakkında bir bilinç oluşturmak istedik” dedi.

Şampiyonaya özel parfüm
Bu arada, şampiyonaya özel parfümler üretildi. Şair Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun 'İstanbul Destanı' adlı şiirinden esinlenerek yapılan kokularda, erkek parfümü şişesinin üzerinde Galata Kulesi, kadın parfümü şişesinin üzerinde de Kız Kulesi'nin fotoğrafı bulunuyor.

Basın toplantısı ve maskot tanıtımının ardından, basın mensuplarına Sinan Erdem Spor Salonu'nda kurulan yüzme havuzları gezdirildi.

Şampiyona hakkında
Sinan Erdem Spor Salonu'nda 12-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek 11. Dünya Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'yla birlikte, İstanbul ilk kez yüzme branşında bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapacak. 161 ülkeden 900 sporcunun katılması beklenen şampiyonada, 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda madalya sevinci yaşayan Ryan Lochte, Federica Pellegrini, Frederic Bosquet, Lazslo Cseh, Cameron Van Der Burgh gibi yüzücüler de yer alacak.

Sinan Erdem Spor Salonu içerisine bu şampiyona için, 25 metre uzunluğunda 10 kulvarlı 1400 ton su alan bir yarışma havuzu, salonun dışına ise aynı boyutta ikinci bir ısınma havuzu inşa edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!