Şampiyonayı kazanmak istiyoruz

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonayı kazanmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2010 10:04

EURO 2016 Avrupa Şampiyonası için Türkiye'nin adaylık dosyasını UEFA'ya teslim edecek olan TFF'nin ilk heyeti İsviçre'ye gitti.

Haberin Devamı

(özel) TÜRKİYE EURO-2016 İÇİN İSVİÇRE'YE İLK ÇIKARMASINI YAPTI

TFF HEYETİ, EURO 2016'YA EVSAHİPLİĞİ ADAYLIĞIMIZ İÇİN BU SABAH NYON'A 9 KOLİ DOSYA, 2 BÜYÜK KLASÖR VE SUNUM CD'LERİYLE GİTTİ

EURO 2016 PROJE KOORDİNATÖRÜ ORHAN GORBON: "TÜRKİYE BU ŞAMPİYONAYA 3. KEZ ADAY OLUYOR. ARTIK 2016'DA BÜTÜN ZORLU HAMLELERİ YAPIP BU ŞAMPİYONAYI KAZANMAK İSTİYORUZ"

9 koli dosya, 2 büyük klasör ve sunum CD'leriyle Nyon'a hareket eden ekipte TFF Euro 2016 Proje Koordinatörü olarak görev yapan Orhan Gorbon ile beraber toplam 5 kişilik ekip bulundu.

İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak olan dosya teslim törenine katılmak üzere Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, TFF Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan ve Servet Yardımcı ise Pazar günü Cenevre aktarmalı Nyon'a gidecek.

UEFA Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak törenin açılışında, UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Dr. Gilberto Madail bir konuşma yapacak. Konuşmanın ardından kısa bir video gösterimi gerçekleştirilecek. Daha sonra ise EURO 2016'yı düzenleyecek ülkenin belli olacağı 28 Mayıs'taki törende yapılacak son sunumların sıralaması kura çekimiyle belirlenecek. Kura çekiminin ardından turnuvanın evsahipliğine aday ülkeler alfabetik sıralamaya göre dosyalarını UEFA'ya teslim edecekler. Teslim sırasında aday ülkeler yaklaşık beş dakikalık bir konuşma yapacak.

AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN 3. KEZ ADAY OLAN TÜRKİYE BU KEZ ZAFERE EMİN

Türkiye Futbol Federasyonu'nda (TFF) Euro 2016 Proje Koordinatörü olarak görev yapan Orhan Gorbon, Avrupa Şampiyonası için 3. kez aday olunduğunu ve Türkiye'nin bu kez zafere yakın olduğunu söyledi.

Gorbon, DHA'ya yaptığı özel açıklamada; "15 Şubat Pazartesi günü saat 14.00'de UEFA'nın merkez binasında İsviçre'de yapılacak olan törende 2016 Avrupa Şampiyonası için hazırladığımız dosyayı UEFA başkanına teslim edeceğiz. Bu vesileyle dosyaları bugün İsviçre'ye götürüyoruz. Bir çok kopyayı bugün vereceğiz. 1 koyayı da pazartesi günü törende vereceğiz. Sayın bakanımız, sayın başkanımız ve diğer yetkililer pazartesi günü orada olacaklar. 3 adayında delegasyonu orada olacak. Her aday ülke kısa bir konuşma yaptıktan sonra dosyasını UEFA'ya teslim edecek. Ve bu vesileyle işin teknik kısmı tamamlanmış olacak. Ve bundan sonraki uluslararası ilişkiler faaliyetleri devam edecek. Bildiğiniz gibi Türkiye bu şampiyonaya 3. kez aday oluyor. Artık 2016'da bütün zorlu hamleleri yapıp bu zorlu şampiyonayı kazanmak istiyoruz. Türkiye'nin bu şampiyonayı organize etmek için bir çok sebebi var. Ve bu sebepleri Avrupa kamaoyuna iyi anlatıp, UEFA yetkililerine iyi anlatıp 28 Mayıs Cuma günü yapılacak olan sunumdan sonra UEFA yönetim kurulunun oylaması neticesinde kazanan ülke olmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!