Şampiyona sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2012 12:20

Türkiye'yi temsil eden 25 sporcumuz, şampiyonada 22 Türkiye rekoru kırdılar, 15 yarı final, 13 final yüzme başarısını gösterdiler.

Haberin Devamı

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan yaptığı açıklamada, 3 yıl önce kurdukları sistemin başarı ile işlediğini belirterek, “Her Avrupa ve dünya şampiyonasında, bir önceki şampiyonadan daha başarılı sonuçlar alıyoruz. Sporcularımız sabah seçmelerde, öğleden sonra finallerde rekorlarını geliştiriyorlar. Türkiye rekorları artık Avrupa'da final seviyesine geldi” dedi.

Bozdoğan, önceki yıllarda bayrak takımı çıkaramazken bu şampiyonada bayrak takımlarının 5 final yüzdüğünü ifade ederek, “Sporcularımızdaki hızlı gelişme gelecek için bizleri umutlandırıyor. Fransa'da 20-22 yaş aralığındaki sporcularımız performanslarıyla bizi gururlandırdı. Böyle çalışmaya devam edersek yakın bir zamanda Avrupa ve dünyada madalyalar gelmeye başlayacak” görüşünü dile getirdi.

12-16 Aralık tarihlerinde Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenecek Dünya Kısa Kulvar Şampiyonası yapılacağını anımsatan Bozdoğan, Türk halkını milli yüzücüleri desteklemeye davet etti.

Avrupa Kısa Kulvar Şampiyonası'nda milli sporcuların aldıkları sonuçlar şöyle:
Burcu Dolunay: 100 metre serbestte dördüncü
Dilara Buse Günaydın: 50 metre kurbağalamada sekizinci, 100 metre kurbağalamada yedinci, 200 metre kurbağalamada altıncı
Kemal Arda Gürdal: 100 metre serbestte sekizinci
İskender Baslakov: 50 metre sırtüstünde yedinci
Melisa Akarsu: 200 metre kelebekte sekizinci
İris Rosenberger: 100 metre kelebekte sekizinci
Bayrak takımları: 50 metre serbest karışıkta altıncı, 50 metre karışıkta sekizinci, bayanlar 50 metre serbestte yedinci, bayanlar 50 metre karışıkta altıncı, erkekler 50 metre serbestte sekizinci.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!