Şampiyon geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2012 14:21

Almanya 1. Bundesliga’da son şampiyon Dortmund yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Freiburg’u deplasmanda 2-0 yenerek iki hafta sonra galibiyetle tanıştı. Üçüncü sırada yer alan Schalke’de sahasında Nürnberg’i tek golle geçerek haftayı üç puanla kapadı.

Haberin Devamı

HAFTA arası Şampiyonlar Liginde sahasında R. Madrid’i deviren Dortmund ligde iki hafta aradan sonra galibiyetle tanıştı.

Sarı siyahlı ekip deplasmanda Freiburg’u Subotiç (54. dk) ve Götze’nin(83. dk) attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Yoğun kar yağışı altında oynanan maçta Dortmund bu sezon ilk defa rakip sahada kazanırken İlkay Gündoğan sakatlık sonrası ilk onbirde sahaya çıktı ve 90 dakika oynadı.

Mainz sahasında Hoffenheim’i golcüsü Szalai’nın 22, 46 ve 64’üncü dakikalarda attığı gollerle 3-0 mağlup etti. Macar oyuncu kariyerinde ilk defa bir maçta üç gol atma başarısı gösterdi. Hoffenheim’da Eren Derdiyok son yarım saatte görev yaparken Mainz’ta Yunus Mallı yedekler arasında yer aldı.

1. Bundesliga tarihinde ilk defa karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde Wolfsburg ikinci yarıda bulduğu gollerle deplasmanda Düsseldorf’u 4-1 yenmeyi başardı.

Hafta başında antrenör Felix Magaht ile yolları ayıran Wolfsburg’a üç puanı getiren golleri Dost(50 ve 64. dk,), Oliç(53. dk) ve penaltıdan Diego(78. dk) attı. Ev sahibi ekibin tek golü yine penaltıdan 71. dakikada Langeneke’den geldi. Düsseldorf’ta penaltıya sebep olan Fink 77. dakikada kırmızı kartla oyundan atıldı.

Bu maçta konuk ekibin başında amatör takımı çalıştıran Lorenz Gönther Köstner vardı. Yeşil beyazlı takım sekiz hafta sonra galibiyetle tanışırken Alman basını Beşiktaş’ı da çalıştıran Bernd Schuster ile kulübün iki gün önce görüştüğünü yazdı.

Ligin dibinde yer alan Greuther Fürth sahasında Werder Bremen ile 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi ekip geçen yıl Beşiktaş’ta kiralık olarak oynayan Edu’nun 8. dakikada kaydettiği golle öne geçtiği maçta 44. dakikada Petersen’in golüne engel olamayınca sahadan bir puanla ayrılmak zorunda kaldı. Fürth’te Sercan Sararer sahaya ilk onbirde çıkarak 90 dakika oyunda kaldı. W. Bremen’de ise Mehmet Ekici maç.ı kulübeden izledi.

SCHALKE’NİN MÜKEMMEL HAFTASI
Ligin güçlü ekiplerinden Schalke bu hafta deplasmanda Dortmund ve Arsenal’i devirdikten sonra sahasında Nürnberg’i de tek golle geçti.

Schalke tarihindeki en başarılı yedi günün geride bıraktı. Önce geçen hafta ligde Dortmund’u deplasmanda devirdi. Ardından Şampiyonlar Liginde Arsenal’i Londra’da yendi. Bu onların aynı zamanda İngiliz takımlarına karşı adada aldığı ilk galibiyetti. Son olarak Cumartesi yine ligde bu defa sahasında Nürnberg’i 77’inci dakikada Farfan’ın golüyle mağlup etti. Böylece 7 günde ikisi deplasmanda üç galibyet alarak mükemmel bir haftayı geride bıraktı.

Haftanın açılış maçında Hamburg deplasmanda Augsburg 2-0 yendi. Konuk ekibe galibiyeti getiren golleri Son(13. dk) ve Rudnevs(63. dk) kaydetti. Hamburg bu galibiyetle önümüzdeki hafta B. Münih ile sahasında oynayacağı maç öncesi moral de buldu. Tolgay Arsan maça ilk onbirde başlarken 68 dakika sahada kaldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!