Samed, güçlü fiziği ile dikkat çekti

Güncelleme Tarihi:

Samed, güçlü fiziği ile dikkat çekti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2016 12:11

Alman-Çin Gençlik Futbol Turnuvası bu yıl 4. kez düzenlendi. Kurpfalz Karması’nda forma giyen 16 yaşındaki Samed Mustafa Aygün, güçlü fiziği ve başarılı futbolu ile dikkat çekti.

Haberin Devamı

Ünlü Alman teknik direktör Klaus Scslappner’in (Schlappi) girişimleriyle 2012’de başlatılan Alman-Çin Gençlik Futbol Turnuvası bu yıl 4. kez düzenlendi.

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in himayesinde gerçekleştirilen turnuvaya Kupfalz Karması ve FC Astoria Walldorf’un yanı sıra 6 Çin takımı katıldı. Şampiyonluğa Lioning Whowin elde ederken, FC Astoria Walldorf ikinci, Kurpfalz Karması ise 3. oldu.  

KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ

VfR Wormatia 08 Worms’un B Genç Takımı’nda forma giyen 16 yaşındaki Samed Mustafa Aygün U16 Kurfalz Karması’nda güçlü fiziği ve başarılı futbolu ile dikkat çekti. Çin seyahati sonrası Worms Belediye Binası’nda düzenlenen basın toplantısına katılan Samed, bu tür organizasyonların farklı kültürlerden gençleri tanıma fırsatını yarattığını, bunun da kişisel gelişimlerine önemli katkı sağladığını dile getirdi. 

Haberin Devamı

45. YIL KUTLANACAK 

Samed, güçlü fiziği ile dikkat çekti

Klaus Schlappner ise “Çin, futbolun gelişmesi için özellikle altyapıya çok önem veriyor. Futbol okullara yayılmış vaziyette. Çin Futbol Federasyonu 20 bin antrenör yetiştiriyor. Önümüzdeki yıl Alman-Çin diplomatik ilişkilerinin 45. yılı kutlanacak. U16 futbol turnuvasının yapılacağı yer henüz belli değil. Ancak Worms kenti bu organizasyona ev sahipliği yapabilir” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!