Salzburg'da Porsche zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Salzburgda Porsche zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2009 12:41

ALMANYA'da Volkswagen ve Porsche gibi iki dev otomobil firmasının hisselerini elinde bulunduran Porsche ve Piech aileleri Salzburg'da buluşuyor. Avusturya'nın Salzburg kentinde yapılacak görüşmede ağırlıklı olarak 12 bin kişinin çalıştığı Porsche'nin geleceği ele alınacak.

Haberin Devamı

Görüşmede Volkswagen (VW) Denetleme Kurulu Başkanı Ferdinand Piech, Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Wendelin Wiedeking katılıyor. Porsche ve Piech aile fertlerinin de topluntıda görüş bildirmesi bekleniyor.


VW Denetleme Kurulu Başkanı olmasına rağmen Piech Ailesi Porsche'deki en büyük hisserdar durumunda. Fendinand Piech, Porsche'nin 11 milyon Euiro'ya Volkwagen'e satılmasını istiyor.


Porsche Yönetim Kurulu Başkanı Wendelin Wiedeking ise Porsche'de sermaye artırımına gidilerek mali krizden çıkılmasını ve VW ile birleşilmesini savunuyor. Wiedeking'in isteğinin gerçekleşmesi için Piech ve Porsche ailelerinin milyarlarca Euro yatırım yapması gerekiyor. Wiedeking, arzu edildiği takdirde Porsche'ye yatırma hazır Birleşik Arap Emirlikleri'nden bir ailenin bulunduğunu da gizlemiyor.

Haberin Devamı

Porsche Holding Denetleme Kurulu Başkanı Wolfgang Porsche ise sözcüsü aracılıyla "Porsche kesinlikle Volkswagen'e satılmayacak" açıklaması yapması, perde arkasında yaşanan kavganın önemin bir kez daha ortaya koydu. Porsche Volkswagen'nin yüzde 51'ini elinde bulunduruyor. Hisse payını yüzde 75'e çıkarmak planlar yapıyor.


Posche'nin bankalara 9 milyar Euro borcu bulunuyor. Piech ile Wiedieking arasında uzun süredir Porsche'nin geleceği ile ilgili olarak farklı görüşler paylaştığı biliniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!