Salı pazarı açılacak

Güncelleme Tarihi:

Salı pazarı açılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 11:04

Maintal-Bischofsheim’da her hafta salı günleri Türk pazarı kurulacak. Hessen Eyaleti’nde bir ilk olacak pazarın 10 Ağustos Salı şölenle açılacak.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Maintal-Bischofsheim’da salı günleri Türk pazarı kurulacak. 2500 metrekarelik alana kurulacak pazaryeri 10 Ağustos Salı günü görkemli bir şölenle açılacak. Maintal Bischofsheim, Fechenheimerweg 68 adresinde her salı saat 06.00-20.00 saatleri arasında açık olacak pazarda sebze meyve başta olmak üzere her türlü oryantal gıda malzemeleri ile oryantal kaynaklı ürünler satılacak. Ayrıca Türk yiyecek ve içeceklerine özellikle dönere, kahve falına, bilezik ve nazar boncuklarına ilgi göstermesi bekleniyor.

Frankfurt, Hanau ve Offenbach kentlerinin ortasında bulunanan ve her bir kente en fazla 10 kilometre uzaklıkta olan Maintal-Bischofsheim kasabasının bayram ve büyük eğlencelerini kutladığı Festplatz’daki açık alanda Oryantal Salı Pazarı’nın projesini günedmee getiren Murathan Aras ile Refik Ahmetovic her hafta en az 5 bin ziyaretçi beklediklerini belirttiler. İki girişimci, "Pazar yeri sadece gıda satışıyla kalmayacak. Türklere özgü milli ve dini bayramlarda özel programlarda planladık. Talep olursa ilerde pazarları gününü haftada iki güne çıkarmak düşüncemizde var" dediler.

Park yeri probleminin olmadığı pazar yerinin dörtte üçünün kiralandığını belirten girişimcier, ayrıca ressam veya benzeri sanatçıların da eserlerini sergilemek için başvuruda bulunabileceklerini belirttiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!