Sakıncalı kitaplar toplandı

Güncelleme Tarihi:

Sakıncalı kitaplar toplandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2010 14:48

Almanya'da cami, büro ve evlere yapılan eş zamanlı baskınlarda gençlik için tehlikeli görülen zararlı yayınlara el konuldu.

Haberin Devamı

Almanya genelinde birçok cami, ibadethane, basım evi ve Müslüman üç vaizin evine düzenlenen baskında kayıt cihazı, bilgisayar ve yasak kitaplara el konuldu. Söz konusu yasak kitapların, kadınlara karşı şiddetin tebliğ edildiği Suudi Arabistan'da yayınlanan “İslam'ın korumasındaki kadınlar” isimli yapıtın Almanca tercümeleri olduğu açıklandı.

“Kadınların dövülmesi” başlığı altında verilen bölümün Federal Denetleme Kurumu tarafından kadınlara karşı ayrımcılığa şiddet uygulamaya teşvik ettiği bildirildi. Bu metinlerde itaatkar olmayan bir kadının nasıl iz bırakmadan dövüleceği birebir anlatılıyor.

30 yere baskın

Polisin yapmış olduğu araştırmalarda bu kitapların geçtiğimiz aylarda belli etkinliklerde satışa sunulduğu ve gençlerin eline geçebilecek şekilde dağıtımının yapıldığı tespit edilmişti. Baden-Württemberg, Bavyera, Berlin, Hessen, Aşağı Saksonya, Kuzey Ren Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saksonya eyaletlerinde toplam 30 farklı yerde baskın düzenleyen polis buralarda bazı vaizlerin yazı ve vaaz konuşmalarını da incelemeye aldı. Savcılık Sözcüsü Savcı Claudia Krauth, toplanılan delillere göre soruşturmanın devamında kişi veya kuruluşlar hakkında dava açılacağını açıkladı.

Soruşturmanın açılmasında özellikle 31 yaşındaki eski boksör Pierre Vogel adlı vaizin geçen yıl Stuttgart'da verdiği bir vaazdan yola çıkıldığı öğrenildi. Sven Lau ve Muhammed Çiftçi adlı diğer iki vaizin ise Braunschweig'daki İslam Okulu'nda çalışmalarını sürdürüyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!