Sakın Niş Tranzit yoluna girmeyin

Güncelleme Tarihi:

Sakın Niş Tranzit yoluna girmeyin
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2012 13:34

İzin sezonun açılmasıyla birlikte Hırvatistan’dan girişte Belgrad’a yaklaşık 20 km kala Niş Tranzit ve Belgrad yol ayrımı, Avrupalı Türklere sıkıntılı anlar yaşatmaya başladı.

Haberin Devamı

Tüm uyarılara rağmen Niş Tranzit yolunu tercih eden vatandaşlar, saatlerce dar olan dağ ve köy yollarında zor anlar yaşıyor.

Aileleri ile birlikte beş haftalık yaz tatillerini memleketleri Samsun’da geçirmek üzere beş arabalık konvoy halinde Almanya’nın Berlin kentinden sıla yolculuğuna çıkan amca çocukları Erol Sarı (42), Ömer Sarı (37), Şenol Sarı (38), Resul Sarı (34) ve Mehmet Metin (57) Belgrad yakınlarındaki yol ayrımında Niş Tranzit yolunu tercih ederek dar olan köy ve dağ yollarında zor anlar yaşadı.

Niş Tranzit yolunun sadece TIR’lar için olduğunu sonradan öğrendiklerini söyleyen aileler, “Aslında bu yol ayrımı konusunda ki bilgiler Hürriyet gazetesinin Sıla Yolu Eki’nde vardı. Fakat bu bilgileri zamanında okumamak, bize iyi bir ders verdi. Dar olan dağ ve köy yollarında inanın ecel terleri döktük” dediler.

Niş Tranzit yolunu tercih ederek saatlerce zor anlar yaşayan aileler, “Hırvatistan’dan girişte Belgrad’a yaklaşık 20 km kala Niş Tranzit ve Belgrad yol ayrımı tabelası var. Burada sakın Niş Tranzit yoluna girmeyin. Niş Tranzit yolu TIR’lar içindir. Burada asfalt çok kötü, yol dağ ve köylerden geçiyor. Tekrar otobana çıkmak 2 saatinizi alır. Siz sağdan Belgrad istikametine devam edin. Aksi taktirde bizim yaşadığımız sıkıntıyı yaşarsınız” diyerek sıla yolculuğuna çıkacak Avrupalı Türkleri uyardılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!