Sahte Kiev Belediye Başkanı ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Sahte Kiev Belediye Başkanı ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2022 09:57

Berlin Eyaleti Başbakanı Franziska Giffey, ‘Deep Fake’ tuzağına düşürüldü. Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile video konferans yöntemiyle görüştüğünü zanneden Giffey’in, aslında başka biriyle görüşme gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

OLAY, bu hafta sonu yaşandı. Giffey, uzun süre Almanya’da yaşayan ve eski boksör olan Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko ile akşam saatlerinde resmî olarak video konferans yöntemiyle görüşmeye başladı. Görüşmede tercüman kullanıldı. Aslında Klitschko çok iyi derecede Almanca bilmesinde rağmen tercüman istenmesi garip karşılansa da dikkat çekmedi. Ancak Klitschko zannedilen kişiden gelen garip sorular üzerine şüpheye düşüldü. Berlin’e mülteci olarak kaçan Ukraynalı erkelerin savaşa gönderilmesini isteyen kişi, Başbakan Giffey’den eşcinseller gününde Kiev’deki yürüyüşe destek verip vermeyeceğini sorması üzerine görüşmenin bitirilmesine karar verildi. Görüşme sırasında Ukrayna Büyükelçiliği’ne de soruldu. ‘Deep Fake’ yöntemiyle birinin Klitschko’yu taklit ettiği anlaşıldı ve görüşme yaklaşık yarım saat sonra sonlandırıldı. Yapay zeka yöntemiyle Klitschko’nun yüzünü kopyalayan kimliği henüz bilinmeyen kişi, aynı şekilde Madrid Belediye Başkanı’nı da tuzağa düşürdü. Klitschko’yu taklit eden kişinin kim olabileceği konusunda henüz bir bilgi bulunmuyor.

Sahte Kiev Belediye Başkanı ile görüştü
‘TERCÜMANA İHTİYAÇ DUYMAM’
Olaydan haberdar edilen Vitali Klitschko, “Sevgili Franziska, seninle konuşurken tercümana ihtiyaç duymam” açıklamasında bulundu. Klitschko, Avrupa’daki birkaç belediye başkanına benzer tuzağın kurulduğunu belirtti. Berlin Eyalet Başbakanı Giffey ise “Profesyoneller bile gerçek bir kişiyle mi yoksa sahte bir kişiyle mi konuştuklarını anlayamazdı. Ne yazık ki dijital ortamlarda güveni sarsma, Ukrayna ortaklarının ve müttefiklerinin itibarını sarsmak için çevrimiçi de dahil olmak üzere tüm araçlar kullanılıyor” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKELÇİ TARAFINDAN TEYİT ALINDI
Berlin Senato Sözcüsü Lisa Frerichs de yaşanan ilginç olay üzerine kamuoyuna açıklama yaparak, yaşanan durumu, “Derin bir sahtekarlık” sözleriyle değerlendirdi. Frerichs, Devlet Kriminal Dairesi tarafından olayın araştırıldığını söyledi. Olayın ne şekilde ortaya çıktığı konusunda ise Frerichs başka detaylar verdi. Şüphe üzerine Ukrayna’nın Berlin Büyükelçisi Andriy Melnyk ile temasa geçildiğini aktaran Frerichs, “Başkanın muhatabının Vitali Klitschko olmadığına dair şüpheler vardı. Görüşmenin ilerleyişi ve konunun belirlenmesi konusunda Berlin tarafında şüpheler oluştu. Muhatabın Klitschko olmadığı Ukrayna Büyükelçisi Andriy Melnyk tarafından teyit edildi” ifadelerini kullandı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!