Sadık Ahmet Trakya'da anıldı

Güncelleme Tarihi:

Sadık Ahmet Trakyada anıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2011 10:53

Batı Trakya’da, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi’nin (DEB) kurucusu Dr. Sadık Ahmet ölümünün 16. yıl dönümünde törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

Sadık Ahmet’in Gümülcine’de Kahveci Mezarlığı’ndaki kabri başında düzenlenen törene, Türkiye’den İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş, Şişli Kaymakamı Mehmet Öklü, AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Rumeliler Federasyonu Başkanı Süheyl Çobanoğlu, Batı Trakyalılar Derneği temsilcileri ve Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç katıldı.

Merhum Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ile oğlu Levent ve kızı Funda Ahmet’in yanı sıra Azınlık milletvekilleri Ahmet Hacıosman ile Çetin Mandacı, Gümülcine ve İskeçe Seçilmiş Müftüleri İbrahim Şerif ile Ahmet Mete, DEB Partisi Başkanı Mustafa Çavuşoğlu ve çok sayıda Batı Trakyalı Türk’ün de izlediği törende, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner’in gönderdiği mesajlar okundu. İskeçe Müftüsü Mete’nin sala ve Kur’anı Kerim okuması ile başlayan törende, Sadık Ahmet’in yaşamı boyunca verdiği mücadelelerle ilgili konuşmalar yapıldı ve dualar okundu.

İstanbul Vali Yardımcısı Mustafa Altıntaş törende yaptığı konuşmada, ”Bir Türk dünyası sevdalısı olduğunu” belirttiği Sadık Ahmet’in, ”Türk dünyasında yeri doldurulamaz örnek bir lider olduğunu” söyledi. Altıntaş, Sadık Ahmet’in ölümünün Lozan Antlaşması’nın imzalandığı güne denk gelmesinin önemi bulunduğuna dikkati çektiği konuşmasında, genç neslin temel hak ve özgürlüklerin geliştirilmesinde onun yaşamını örnek aldığını görmenin sevindirici olduğunu belirtti. DEB Partisi Başkanı Çavuşoğlu da konuşmasında, ”merhum Sadık Ahmet’in, azınlığın sesini dünyaya duyurmasının üzerinden yıllar geçmesine rağmen, azınlık toplumunun durumunun iyileşmesinde hala arzu edilen düzeye gelinmediğini” söyledi.

”Batı Trakya Türk Toplumu’nun, azınlık haklarıyla ilgili hala birçok sorunla karşı karşıya bulunduğunu” belirten Çavuşoğlu, ”Bu sorunlar bir an önce çözümlenmezse azınlık iflas edecektir” diye konuştu. Mezarlıktaki törenin ardından akşam saatlerinde de Gümülcine’deki tarihi Eski Cami’de Sadık Ahmet’in ruhuna mevlit okundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!