Sabah namazına giderken dövüp öldürdüler

Güncelleme Tarihi:

Sabah namazına giderken dövüp öldürdüler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 09:39

İngiltere’nin Rotherham kentinde yaşayan 81 yaşındaki Muhsin Ahmed sabah namazını kızmak için evinin yakınlarındaki camiye doğru yürürken saldırıya uğradı. Kaldırımda başından ağır yaralanmış olarak bulunan büyükbaba 11 gün boyunca hastanede yaşam savaşı verdikten sonra hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

4 çocuğu ve 12 torunu olan Ahmed’in namaz kılmak için sabah 5:23’te evinden çıktığı ve saat 6:00’da yoldan geçenler tarafından yaralı olarak bulunup hastaneye kaldırıldığı açıklandı.

Rotherham Polisi Ahmed’in saldırıya uğrama nedenini halen araştırmakta olduklarını ve sürekli geleneksel Müslüman kıyafetleri giyip takke takan adamın İslamofobik bir saldırıya kurban gitmiş olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını açıkladı.

Polis yetklileri saldırı ile ilgili olarak Damien Hunt (29) ve Kieran Rice (21) isimli iki adamı tutukladıklarını ve tutuklu olarak yargılanacak olan bu adamların ilk kez 28 Ağustos’ta hakim karşısına çıkacağını açıkladı.

Yerel basın saldırı ile ilgili olarak 29 ve 24 yaşlarında iki adamın daha gözaltına alınıp serbest bırakıldığını ancak onlarla ilgili soruşturmanın da halen devam ettiğini söyledi.

Rotherham Polisi, sakin, ılımlı ve sevilen biri olarka tanımlanan Muhsin Ahmed’in ölümüne neden olan saldırıya şahit olan herkesin en kısa zamanda kendileri ile iletişime geçmesini istediklerini de belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!