‘Rusya’nın 200 milyarını Ukrayna’ya verelim’

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya’nın 200 milyarını Ukrayna’ya verelim’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2024 11:26

Almanya’da, Ukrayna’ya ‘Taurus’ seyir füzeleri gönderilmesi tartışmaları devam ederken, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Katrin Göring-Eckardt (Yeşiller), Avrupa Birliği’nin (AB) dondurduğu 200 milyar Euro hacimli Rus mal varlığının Ukrayna’ya verilmesini gündeme getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Ukrayna’ya karşı tarihi bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan Katring Göring-Eckardt, kendilerinin de ortak olduğu koalisyon hükümetinin bu konuda ağırlığını koymasını istedi. Göring-Eckardt, AB’nin geçen hafta dondurulan varlıktan 3 milyar Euro’luk bir dilimi Ukrayna’ya havale etme kararı aldığını hatırlatırken, “Bu yetmez. En mantıklı hedef, Ukrayna’ya savaşı başlatmasından bu yana dondurulan Rus devlet varlığının tümü, yani 200 milyar Euro Ukrayna’ya havale edilmelidir” dedi. İkinci Dünya Savaşı sırasında Nazilerin Ukrayna’da giriştiği katliamlar nedeniyle Almanların ve Almanya’nın tarihi bir sorumluluğu bulunduğunu belirten Göring-Eckardt, “Biz Almanya olarak Ukrayna’ya yardım için elden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.
Ekonomi gazetesi ‘Handelsblatt’ ise Ukrayna’ya uzun menzilli Taurus seyir füzeleri gönderilmesine sıcak bakmayan Başbakan Olaf Scholz’un, herhangi bir NATO ülkesine Taurus füzeleri vermeyi ve buna karşılık olarak da İngiltere’nin Ukrayna’ya Storm-Shadow füzeleri göndermesi planları yaptığını ileri sürdü.

BAKMADAN GEÇME!