‘Rusya politikasında hata yaptık’

Güncelleme Tarihi:

‘Rusya politikasında hata yaptık’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2022 12:47

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’den sonra Federal Meclis eski Başkanı Wolfgang Schaeuble de Rusya politikasında hata yaptıklarını itiraf etti.

Haberin Devamı

SCHAEUBLE, ekonomi gazetesi Handelsblatt’ın “Rusya konusunda kendi kendinize kızıyor musunuz?” sorusuna, “Tabii. Görmek istemedik. Bu hepimiz için geçerli” yanıtını verdi. Federal İçişleri Bakanlığı döneminde Rusya İçişleri Bakanı ile radikal teröristlere karşı birlikte nasıl mücadele edebileceklerini görüştüklerini söyleyen Schaeuble, “Rusya’nın Çeçenistan’da neler yaptığına bakabilirdim veya Polonya’nın o dönemdeki Devlet Başkanı Lech Kaczynski’nin ‘Rusya önce Gürcistan, sonra Ukrayna, Moldova, sonra Baltık ülkeleri ve daha sonra da Polonya’ya saldıracak’ uyarısını dikkate alabilirdim. Haklı çıktı” itirafında bulundu.
Wolfgang Schaeuble, Almanya’nın 6 yıl başbakanlığını yapan Angela Merkel’in Rusya ile ilgili olarak hata yapıldığına dair açıklamalarda bulunmamasını da eleştirdi. Adı parti bağışı skandalına karıştığı için 2000 yılında CDU Genel Başkanlığı koltuğunu Merkel’e kaptıran Schaeuble, Konrad Adenauer, Willy Brandt ve Helmut Kohl gibi Almanya’nın ‘büyük başbakanları’ arasında Merkel’in de yer alıp almadığıyla ilgili soruya da, “Bu konuda somut bir değerlendirme yapmak için henüz erken” yanıtını verdi.

BAKMADAN GEÇME!