Rövanş Deutsche Bank Skyliners ’in

Güncelleme Tarihi:

Rövanş Deutsche Bank Skyliners ’in
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2010 17:13

Sezonun ilk maçında TBB Trier, Frankfurtlu rakibi Deutsche Bank Skyliners ’ı kendi seyircisi önünde ağırlamış ve maçı uzatma sonunda 71-67 kazanmıştı.

Haberin Devamı

Abdurrahim KURTİŞ maçı yorumladı

MÜKEMMEL SEYİRCİ

Sezonun ilk maçında TBB Trier, Frankfurtlu rakibi Deutsche Bank Skyliners ’ı kendi seyircisi önünde ağırlamış ve maçı uzatma sonunda 71-67 kazanmıştı. Cuma akşamı Frankfurt Ballsporthalle ’de oynanan ve 18. haftadan ertelenen karşılaşmayı ise, Deutsche Bank Skyliners 71-69 kazandı. Her çeyreği ayrı ayrı incelendiğinde ilk maç tamamen dengeli geçmesine rağmen, rövanş maçı her iki takımın da zaman zaman fark yakaladığı anlara sahne oldu. Örneğin, Deutsche Bank Skyliners ilk yarıyı 37-26 önde kapatmasına rağmen, 3. çeyrek 47-53 TBB Trier lehine sonuçlandı. Bu çeyrekte, tüm maçı savunmasının belkemiği kaptan James Gillingham ’den yoksun oynayan TBB bir ara 26-6lık bir avantaj yakaladı.

Heyecan ve keyif birarada
Maçı 2 sayı farkla kazanan Deutsche Bank Skyliners ’ın iç saha istatistiklerini incelersek, bu sezon sahasında oynadığı 10 maçtan 7 ’sini kazanmış. Kazandığı maçlardan dördünde fark 4 sayıyı geçmemiş. Kaybettiği 3 maçtaki fark ortalaması ise 6. Hal böyle olunca, Frankfurt seyircisinin heyecan ve keyifin bir arada yer aldığı maçlara olan ilgisi anlaşılıyor. 5.002 kişilik seyirci kapasitesine sahip Frankfurt Ballsporthalle ’deki 10 maçı bugüne dek toplam 46.512 seyirci izlemiş. Bu da %93 oranında doluluk anlamına geliyor. Alman Beko Basketbol Ligi için bu oran ortalama %76. Ülkemizdeki maçlarla kıyaslandığında Frankfurt ’taki atmosfer aileler için mükemmel. Çocuk, kadın ve erkek dağılımı hemen hemen eşit. Takıma destek ölçülü ve rakibe saygılı. Tezahürat için mikrofon aracılığı ile moderasyon yapılması da belli bir düzen sağlıyor. Hakem kararları beğenilmediğinde seyirci müdahalesi kısıtlı ve barışçıl. Tüm bunlar basketbol maçlarında ailelerin keyifli ve huzurlu bir haftasonu etkinliğinden yararlanmasını sağlıyor. Geçen haftanın iş, alışveriş, okul vb. stresine ek bir yük getirmediği gibi, izleyeni yeni bir çalışma haftasına rahatlatarak hazırlıyor.

Haberin Devamı

Önemli anlar Pazartesi saat 19:00 ’da Sportshow programında

Bu olumlu izleyici yapısı oyuna ve basketbolculara da yansıyor. Örneğin, TBB Trier ’in guard oyuncusu Derek Raivio maçın bitimine 26 saniye kala skoru 68-69 TBB lehine çeviren atışı yaparken kendine güveniyor. Ya da sinirlerinin sağlamlığını her zaman kanıtlamış buz adam ve takım kaptanı Pascal Roller bitime 14 saniye kala takımına kazandırdığı serbest atışların ikisini de sayıya çevirerek maçı takımının lehine çevirebiliyor. Unutmamak gerekir ki, kalan 14 saniye içinde TBB savaşarak atış şansı da yakaladı ancak sayıya çevirememeleri kendileri adına bir talihsizlik oldu. Maçı izleyemeyenler, bu heyecanlı anları Pazartesi günü saat 19:00 ’da rheinmaintv’de yayınlanan Sportshow programında izleyebilirler.

Kritik maçlar

Haberin Devamı

Cumartesi günü gerçekleşen ve DSF tarafından canlı yayınlanan, Frankfurt ’tan tanınan Derrick Allen ’ın Güney takımında ve Quantez Robertson ’ın „dunking” yarışmasında yer aldığı 23. All Star Day nedeni ile bu hafta sadece 2 erteleme maçı sahne aldı. Cuma gecesinin diğer maçında BG Göttingen, Giants Düsseldorf engelini kendi evinde 66-62 ile geçti. BG Göttingen, ligin EWE Baskets Oldenburg ile birlikte sezonun şu ana dek 6 yenilgi alan iki takımundan biri. Bu sezon henüz sadece 3 mağlubiyeti olan ALBA Berlin ’i de hesaba katarsak, bu üçlü ligin ilk 3 takımı gibi görülebilir. Yenilgi sayısı baz alındığında, ligin ilk 6 takımının ikinci bölümüne yedişer kayıplı Bremerhaven ’dan Eisbären, Bonn’dan Telekom Baskets ve Frankfurt’tan Deutsche Bank Skyliners yerleşmiş durumda. Daha sonra 9 ve 10 mağlubiyetli takımlar play off mücadelesi veriyor ve yukarıyı zorluyorlar.

Haberin Devamı

Gelecek hafta, ligde 21. hafta maçlarına sahne olacak. 31 Ocak 2010 tarihinde saat 17:00 ’de, Head coach Murat Didin’in takımı Deutsche Bank Skyliners , Tübingen deplasmanında Walter Tigers ile Paul Horn Arena ’da karşılaşacak. Tigers ’ın ligde 10 yenilgisi bılunuyor. Ancak unutmamak gerekir ki, bu takım ligde oynadığı ve ikisi deplasmanda gerçekleşen son 5 maçı da kazandı. Murat Hoca için kendi oynadığı maç kadar, aynı hafta oynanacak ve 6 yenilgili EWE Baskets Oldenburg ’un kendi sahasında lider ALBA Berlin ’i ağırlayacağı karşılaşma da önemli. 29.01.2010 tarihinde saat 19:00 ’dan itibaren bu maç DSF tarafından canlı yayınlanacak.

Tolga Öngören ’in takımı EnBW Ludwigsburg ise, ligde kendi istatistiklerine yakın bir grafik çizen New Yorker Phantoms Braunschweig ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

*****************************************************

DİDİN SON ANDA GÜLDÜ: 71-69


İsa DEVEÇEKEN / FRANKFURT

Haberin Devamı

ALMANYA Beko 1. Basketbol Ligi ekibi Frankfurt Deutsche Bank Skyliners zayıf rakibi Trier karşısında adeta öldü öldü dirildi. İlk yarıyı 11 sayı önde kapamasına rağmen ikinci devrede 10 sayı geriye düşerek kaybetme noktasına gelen Frankfurt Deutschebenk Skyliners Roller'in son 12 saniyede attığı iki faul atıştan bulduğu sayılarıyla 71-69 yendi. TBB Trier karşısında iki puan alan Frankfurt 33 puanla dördüncü sıraya yükseldi.

Trier ikinci yarıda coştu

Hızlı başladığı karşılaşmanın ilk çeyreğini 16-11'lik skorla önde geçen Frankfurt, baskılı oyununu sürdürüp ilk yarıyıda 37-26 önde kapadı. 4 bin 920 seyircinin izlediği Frankfurt Höchst Ballsporthalle'deki karşılaşmanın ikinci devresinde Frankfurt adeta durdu. TBB Trier ise üst üste bulduğu sayılarla farkı eritmeye başladı. Evans ve Pekovic'ten gelen üçlüklerle Trier üçüncü periyotun beşinci dakikasında 41-40 öne geçti. Birara 10 sayı öne geçen Trier 6 sayı farkla 3. çeyreği 53-47 önde kapadı.

Haberin Devamı

Son periyotta ise heyecan doruktaydı. İlk beş dakika 59-59 beraberlikle geçildi. Trier'in sürekli önde götürdüğü karşılaşmada seyirciler maçı ayakta izlemeye başladı. Son 30 saniyeye girilirken Roller'in üçlüğüyle Frankfurt skoru 66-64 yaptı. Trier üstüste iki basketle 69-68 yaptı. Maçın bitimine 14 saniye kala bir sayı geride olan Frankfurt, Allen'le bir sayı buldu. Rakip atağında topu Doliboa ile kapan Frankfurt, Roller'in attığı iki faul sayısıyla maçtan 71-69 galip ayrıldı.

Rövanşı aldık

Play-Off'a yükselme mücadelesi veren Frankfurt Deutschebank Skyliners ligin zayıf ekiplerinden olan Trier'i zorda olsa yenerek zirve iddiasını sürdürdü. İkinci yarıda 10 sayı geriye düşen Frankfurt'un Türk koçu Murat Didin "İlk yarıda çok iyi oynadık. Takımım rakibinin üçüncü periyotta rakbin temposuna ayak uyduramadı. Seyircimizinde desteğiyle daha sonra oyuna ortak olup maçı koparttık. Şanslıda olsa galip geldiğimiz için mutluyum. Bazı maçlarda bize gülmeyen şans bu maçta güldü. Play-off'a üst sıralarda katılmak istiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!