Rompuy'a önemli görev

Güncelleme Tarihi:

Rompuya önemli görev
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2007 22:02

Belçika´da 10 Haziran 2007´de yapılan federal seçimlerden sonra hükümet kurma arayışları sürüyor.

Haberin Devamı

Kral II. Albert, yaptığı görüşmelerden sonra hükümet kurma görevini Flaman Hıristiyan Demokrat Partili (CD&V) Meclis Başkanı Herman Van Rompoy´a verdi. Belçika´da 81 gündür kurulamayan hükümet arayışlarını şimdi Meclis Başkanı ve CD&V milletvekili olarak Hermen Var Reompuy sürdürecek. Kral II. Albert, daha önce Didier Reynders ve Yves Leterme´ye bu görevi vermişti.

Ülkedeki siyasi kriz, Hermen Var Rompuy´un görevlendirilmesi ile biraz azaldı. Şimdi tüm gözler "Mavi-Portakal" olarak adlandırılan Flaman Hıristiyan Demokrat Parti (CD&V), Wallon Merkez Hümanist Parti (CDH), Wallon Reform Hareketi (MR), Flaman Libarel Parti'nin(OPEN-VLD-) oluşturması beklenen hükümet arayışlarına çevrildi. 150 milletvekilli parlamentoda dört partinin 86 yeter sayısı bulunuyor.

Türk vekiller beklemede

Ülkedeki siyasi kriz nedeni ile elleri ve kolları bağlı olan milletvekilleri arasında yer alan Türk kökenli milletvekilleri Meryem Almacı ile Hilal Yalçın, hükümetin bir an önce kurulmasını bekliyor. 10 Haziran’dan bu yana Belçika’da hükümetin kurulamayışı yüzünden vatandaşlara da hizmet için beklemede olan GROEN (Flaman Yeşiller Partisi), milletvekili Almacı ile CD&V (Flaman Hıristiyan Demokrat Parti) milletvekili Yalçın da, hükümet kurma çalışmalarının kilitlenmesiyle krize dönüşen siyasi ortamdan dert yandıkları öğrenildi.

Belçika’da 10 Haziran’da yapılan Federal seçimlerde GROEN listelerinden seçime katılarak 14 bin 628 oy alan Meryem Almacı muhalefet görevi üstlenirken, CD&V listelerinden seçime girerek 12 bin 477 oy alan Hilal Yalçın ise iktidar partisi mensubu olarak görev için sabırsızlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!