Romanya'daki Türk yatırımları 3,5 milyar dolar

Güncelleme Tarihi:

Romanyadaki Türk yatırımları 3,5 milyar dolar
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2012 14:13

''Türk holdinglerine bağlı offshore şirketlerin yapmış olduğu dolaylı yatırımlar da dikkate alınarak Romanya'daki Türk yatırımlarının 3,5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor''.

Haberin Devamı

Romanya'nın İstanbul Başkonsolosu Stefana Greavu, ''Türk holdinglerine bağlı offshore şirketlerin yapmış olduğu dolaylı yatırımlar da dikkate alınarak Romanya'daki Türk yatırımlarının 3,5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor'' dedi.

Greavu, Yalova Aktif Sanayiciler Derneğince Yalova Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen ''Romanya'da Ekonomik Fırsatlar'' konulu konferansta, iki ülkenin ortak bir vizyonla dostluk ilişkilerini geliştirdiğine dikkati çekti. Romanya'nın Türkiye'nin AB üyeliğine girmesi için güçlü bir destek verdiğini belirten Greave, ''İki ülke arasındaki ilişkiler son dönemlerde dinamik bir gelişme gösteriyor. 2011'de, iki ülke arasındaki ticari hacim 2010 yılına nazaran yüzde 11 artış göstererek, 6,5 milyar dolar olarak gerçekleşti'' diye konuştu.

Türk firmalarının Romanya'daki yatırımlarına değinen Greave, şöyle devam etti: ''Türkiye, Romanya'da önemli bir yatırımcıdır. Tescil edilen şirketler yaklaşık olarak 12 bin 400'dür. Türk holdinglerine bağlı offshore şirketlerin yapmış olduğu dolaylı yatırımlar da dikkate alınarak Romanya'daki Türk yatırımlarının 3,5 milyar dolara ulaştığı tahmin ediliyor. İki ülke arasındaki ticaret hacminin en kısa zamanda 10 milyar dolara ulaşması hedefleniyor.''

Yalova Valisi Esengül Civelek ise Türk firmalarının Romanya'da önemli işlere ve başarılara imza attığını belirterek, ''Dostluk ve işbirliği ortak tarihimize, ortak kültürümüze, ortak değerlere bağlıdır. İki ülke arasındaki ilişkiler güçlü bir yapıya sahiptir. Bu güçlü yapı dolayısıyla ekonomik ve ticari faaliyete yansımaktadır. Romanya, Türkiye'nin Balkanlar'daki en büyük ticari ortağıdır'' dedi.

Yalova Aktif Sanayiciler Derneği Başkanı Birol Önderoğlu da hükümetin 2023 yılı için belirlediği 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmak için iş adamları olarak ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Konuşmaların ardından Romanya'da yatırım yapılabilecek alanlar hakkında bir sunum yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!