Rheinhausen Türk Kültür Ocağı yeni yönetimini seçti

Güncelleme Tarihi:

Rheinhausen Türk Kültür Ocağı yeni yönetimini seçti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2022 12:03

Frankfurt merkezli Almanya Türk Federasyon’a bağlı olarak faaliyetlerini yürüten Duisburg Rheinhausen Türk Kültür Ocağı, 36’ncı kongresini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

DISBURG Rheinhausen Türk Kültür Ocağı’nın dernek binasında yapılan kongrede Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Türk Federasyon Genel Sekreter yardımcısı Salih Şahin, KRV Kuzey Bölge Başkanı Ramazan Özer, Ferhat Yüksel, Hakan Bircan ve çok sayıda üye yer aldı. Kongre için oluşturulan Divan Heyeti’nde başkan olarak Türk Federasyon Genel Sekreter Yardımcısı Salih Şahin, üye olarak da Engin Yaşar ve Ramazan Kayan görev aldı. Yeterli üye tespitinin ardından başlanan kongrede yönetim kurulu listesiyle yönetime aday olan Hakan Bircan (39), üyelerin oylarıyla Duisburg Rheinhausen Türk Kültür Ocağı’nın yeni başkanı oldu. Yeni yönetimin seçilmesinin ardından Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, salonda bulunan davetlilere hitaben bir selamlama konuşması yaptı.

Rheinhausen Türk Kültür Ocağı yeni yönetimini seçti
Hakan Bircan, Şentürk Doğruyol

Haberin Devamı

YENİ YÖNETİMDE GENÇLER AĞIRLIKTA
Kongre, çoğunluğu gençlerden oluşan bir yönetim kuruluna başkanlık yapacak olan 39 yaşındaki Hakan Bircan’ın, “Bizden önce görev yapan Ferhat Yüksel başkana ve yönetimine hizmetlerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Bizleri göreve layık gördüğünüz için siz üyelerimize, büyüklerimize teşekkür ederiz. Ana dilimiz Türkçenin, el sanatlarının, halk oyunları gibi kültürel değerlerimizin benimsenmesi ve yaşatılması için gayret edeceğiz. Bu anlayışla ocağımızda faaliyetlerimize devam edeceğiz. Allah bizi mahcup etmesin inşallah” dedi. Daha sonra aralarında görev dağılımının yapılacağı yönetim kurulu şu isimlerden oluştu; Hakan Bircan, Nuri Köylüoğlu, Ali Rıza Tangül, Kürşad Özer, Alparslan Bircan, Murat Adanur, Alparslan Özer, Fatih Yıldırım, Burhan Tangül, Mustafa İpek, Mehmet Akif Kozan, Ömer Turhan, Selman Güvercin, Ramiz Kolak, Sadettin Erhan Ulukan, Uğur Şahin, Ali Fırat, Ersin Kaya, Serkan Aksu, Soner Demirtürk, Mehmet Atalar, Salih Kalkan.

 

BAKMADAN GEÇME!