Resesyon işsizliği de artırdı

Güncelleme Tarihi:

Resesyon işsizliği de artırdı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2023 10:28

Almanya’da yaşanan ekonomik durgunluğa paralel olarak işsiz sayısı da arttı. Federal Çalışma Ajansı (BA), temmuz ayında işsiz sayısının 62 bin artış göstererek 2 milyon 617 bine ulaştığını açıkladı. Bu rakamın geçen yılın aynı dönemindekinden 147 bin daha fazla olduğu da belirtildi. Son verilere göre işsizlik oranının yüzde 0.2 artışla yüzde 5.7’ye ulaştığı kaydedildi.

Haberin Devamı

FEDERAL Çalışma Ajansı Başkanı Andreas Nahles, işsiz sayısındaki artışta Alman ekonomisinde son üç sezondur yaşanan durgunluğun etkin rol oynadığını söyledi. Eski Federal Çalışma Bakanı olan Nahles, Uluslararası Para Fonu’nun (IWF) “Uluslararası sanayi ülkeleri arasında ekonomik alanda durgunlukta Almanya başta” raporuna rağmen tedirginliğe gerek olmadığını söyledi.

772 BİN AÇIK İŞ YERİ
Andrea Nahles, Almanya’da işsiz sayısındaki artışa rağmen resmi verilere göre 772 bin iş yeri açığı bulunduğuna da dikkat çekti. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine göre 108 bin daha az olduğu halde SPD, Yeşiller ve FDP’den oluşan koalisyon hükümetinin hayata geçirdiği yeni Nitelikli Göç Yasası’na rağmen boş iş yerlerinin doldurulmasında güçlük yaşandığını da söyledi. BA Başkanı Andrea Nahles ayrıca Almanya genelinde sosyal sigortalı çalışan sayısının son bir yıl içinde 253 bin artarak 34 milyon 700 bine ulaştığını da açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!