Renkli yapı sürmeli

Güncelleme Tarihi:

Renkli yapı sürmeli
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2011 22:53

Hollanda'nın eski başbakanlarından Hristiyan Demokratlar Birliği’nin (CDA) önemli ismi Ruud Lubbers, yabancıların toplumsal hayatta daha çok yer alması gerektiğini belirterek, "Yabancılara şans verilmeli, toplumda daha çok rol almaları sağlanmalı" dedi.

Haberin Devamı

2 Mart’ta yapılacak Eyalet Meclisi seçimleri için partisinden aday olan Türk kökenli siyasetçiler İbrahim Emili, Ayhan Tonca ve Mustafa Bal ile birlikte Rotterdam’daki Türk restoranı Meram’da basın toplantısı düzenleyen Lubbers, önemli mesajlar verdi.

Toplumsal sorunları çözmenin yolunun karşılıklı hoşgörü, diyalog ve katılımdan geçtiğini vurgulayan Lubbers, "Hollanda’nın çok renkli yapısının sürmesi gerektiği" üzerinde durdu. Bazılarının bu renklilikten hoşlanmadığını, bunu dile getirmenin demokratik bir hak olduğunu kaydeden Lubbers, "Ancak bu, bana göre iyi bir düşünce değil. Çok renklilik devam etmeli" dedi.

"Farklı kültürlere hoşgörüyle yaklaşılmalı" diyen Lubbers, "müttefik" olarak tanımladığı Müslümanlarla birlikte hedefledikleri toplumu oluşturabileceklerini söyledi.

Müslümanların artık partinin her kademesinde yer bulduğunu da belirten Ruud Lubbers, son dönemlerde ciddi oy kaybı yaşayan CDA’nın yeniden yükselişe geçmesinde bu kesimin de rol alabileceğine işaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!