Renault'da casusluk skandalı

Güncelleme Tarihi:

Renaultda casusluk skandalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 17:02

Fransa’da iktidardaki Halk Hareketi Birliği (UMP) milletvekili Bernard Carayon, otomotiv şirketi Renault’daki sanayi casusluğuna Çin’in karıştığına dair işaretlerin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sanayi casusluğu uzmanı Carayon, Fransız radyosuna yaptığı açıklamada, ”birkaç güvenilir kaynağın”, Çinli bir alıcının Renault’dan bu hafta sanayi casusluğu iddiasıyla görevden uzaklaştırılan biri yönetim kurulu üyesi üç yöneticiden gizli bilgileri almaya çalıştığına dair işaretler verdiğini belirtti. Carayon, iddianın, ”ispatlı, farklı ve güvenilir” kaynaklarca desteklendiğini belirterek, ayrıntı vermedi.

Fransa’da yayımlanan Le Figaro, şirketin, sanayi casusluğu vakasının Çin’le bağlantılı olabileceğinden şüphelendiğini, Fransız gizli servisinin konuyla ilgili araştırmalar yaptığını yazmıştı. Renault, sanayi casusluğunun şirketin stratejik varlıklarını tehdit ettiğini açıklamış ve birkaç ay süren soruşturmanın, bu üç çalışanın davranışının Renault’nun etik kurallarına karşı olduğunu, bilinçli olarak ve kasten şirketin varlıklarını tehlikeye attığını gösteren bir dizi unsurun belirlenmesine fırsat verdiğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!