Rekorla liderliğe devam

Güncelleme Tarihi:

Rekorla liderliğe devam
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2012 17:37

Almanya 1. Bundesliga’da B. Münih sahasında Hoffenheim’ı Ribery’nin golleriyle 2-0 yenerek liderliğini devam ettirdi. Bavyera ekibi bu galibiyetle yedi haftası geride kalan sezonda yedinci galibiyetini alırken geçen hafta kırdığı en iyi başlangıç rekorunu bu hafta bir maç daha geliştirdi.

Haberin Devamı

Almanya 1. Bundesliga’da Bayern Münih fırtınası devam ediyor. Bavyera ekibi bu hafta Allianz Arena’da 71 bin seyirci önünde Hoffenheim’ı Ribery’in 19 ve 47. dakikalarda kaydettiği gollerle 2-0 yendi. Bu galibiyetle yedi haftası geride kalan ligde yedinci galibiyetini alarak Bundesliga tarihine en iyi başlangıç rekorunu da bir haftanın ardından geliştirmiş oldu.

Geçen hafta altıda altı ile bu rekoru ele geçirmişti. Ev sahibi ekipte Hollandalı yıldız Roben sakatlığı nedeniyle kadroda yer almazken, Hoffenheim’de Eren Derdiyok maçın son yarım saatinde görev yaptı.

Haftanın bir diğer önemli maçında Schalke sahasında Wolfsburg’u ağırladı. Ev sahibi ekip rakibini Farfan(33. dk), Afellay (46. dk) ve Neustadter’in (58. dk) golleriyle 3-0 yenerek üst sıralardaki yerini korudu. Konuk ekip Wolfsburg ise bu yenilgi ile yedi haftası geride kalan ligde düşme hattında kaldı.

Alt sıraları ilgilendiren karşılaşmada ise Freiburg sahasında Nürnberg’i 3-0 yenerek rahat bir nefes aldı. Ev sahibi ekibe üç puanı getiren goller 36. dakikada Makiadi, 90+2’inci dakikada penaltıdan Caligiuri ile 90+3’üncü dakikada Terazzino’dan geldi.

HAMBURG AÇILDI

Sezona oldukça kötü başlayan Hamburg art arda aldığı puanlarla ligde orta sıralara kadar geldi. Bu hafta deplasmanda ligin yeni ekibi Geuther Fürth’ü Son‘un 17. dakikadaki golüyle 1-0 yenerek son dört haftadaki onuncu puanlarını alarak sekizinci sıraya kadar yükseldi. Ev sahibi takımda Sercan ilk onbirde sahaya çıkarken oyunda kaldığı 60 dakikada pek fazla varlık gösteremedi. Hamburg’ta da Tolgay Arslan 90 dakika görev yaptı.

Sezonun sürpriz takımı Fortuna Düseldorf bu hafta Mainz deplasmanından eli boş döndü. Ligin yeni ekibi, Mainz’a 1-0 kaybettiği maçta ev sahibinin golü 85. dakikada Noveski’den geldi. Düseldorf bu sezonki ilk mağlubiyetini de almış oldu. Düseldorf’ta Fink 78. dakikada maçtaki ikinci sarı kartını görerek oyundan atılırken, Mainz’ın genç yıldız Yunus Mallı 46. dakikada oyuna alındı.

Haftanın açılış maçında ise Augsburg sahasında W. Bremen’i 3-1’lik skorla yenerek bu sezonki ilk galibiyetini aldı. Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri Werner (2 dk), Hain (32 dk) ve Baier (72 dk) atarken konuk ekibin tek sayısı 19. dakikada de Bruyne’den geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!