Rekor ve şampiyonluk için sahaya çıkacak

Güncelleme Tarihi:

Rekor ve şampiyonluk için sahaya çıkacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2024 11:30

Bundesliga'da Bayer Leverkusen, Werder Bremen'i mağlup etmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Leverkusen, rakibine mağlup olmaması halinde en uzun yenilmezlik serisine de ortak olacak.

Haberin Devamı

Almanya Bundesliga'da 2023/24 sezonunu namağlup lider götüren Bayer Leverkusen, bugün sahasında TSİ 18.30'da Werder Bremen'i mağlup etmesi halinde bitime 5 hafta kala şampiyon olacak. 

Bu sezon şampiyon olması halinde tarihinin ilk lig şampiyonluğunu ilan edecek Bayer Leverkusen, Werder Bremen karşısında yeni bir rekora daha ortak olabilir. Bu sezon oynadığı tüm kulvarlarda yoluna devam eden Bayer Leverkusen'in 42 maçlık yenilmezlik serisi bulunuyor.

Rekor ve şampiyonluk için sahaya çıkacak
Ligde 28, Avrupa Ligi'nde 9 ve Almanya Kupası'nda 5 maçta rakiplerine yenilmeyen Xabi Alonso'nun ekibi, Werder Bremen'e mağlup olmadığı takdirde yenilmezlik serisini 43'e yükseltecek. Yenilmezlik serisini 43 yapması halinde Leverkusen, Juventus'un rekoruna ortak olacak.

Haberin Devamı

Avrupa'nın en büyük 10 liginde 2000'den sonra en uzun mağlup olmama serisi 43 maçla Juventus'a ait. Leverkusen şu anda 42 maçla ikinci sırayı Celtic'le paylaşıyor.

XABI ALONSO'NUN İLK KUPASI OLACAK
Antrenörlük kariyerine Real Madrid altyapısında 2018'de başlayan Xabi Alonso, sonrasında Real Sociedad'ın B takımını çalıştırdı.

Rekor ve şampiyonluk için sahaya çıkacak
2022'de Bayer Leverkusen'le anlaşan Alonso, takımdaki ikinci sezonunu geçiriyor. Bayer Leverkusen'in lig şampiyonluğunu elde etmesi halinde Xabi Alonso teknik direktörlük kariyerindeki ilk kupayı kazanacak.

BAKMADAN GEÇME!