‘Rekor sayıda turist bekliyoruz’

Güncelleme Tarihi:

‘Rekor sayıda turist bekliyoruz’
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2023 10:46

Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) bir dizi temaslarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, çarpıcı ve önemli açıklamalar yaparken, bu yıl Almanya’dan gelecek ziyaretçi sayısında rekora ulaşmayı beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin iyi bir performans sergileyerek tam bir turizm ülkesi olmayı başardığını söyledi. Pandemi nedeniyle 3 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen dünyanın en geniş kapsamlı Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’na (ITB) katılan Bakan Ersoy, Almanya’dan olduğu gibi bu yıl Türkiye’ye yurt dışından gelecek turist sayısında rekor ziyaretçi beklediklerini vurguladı. Fuar alanındaki Türk stantlarının yanı sıra bazı ülkelerin stantlarını da gezerek bilgi alan Ersoy, ileriye umutla baktıklarını da dile getirdi. ITB’ye katılan Türk otelciler ve seyahat acenteleri temsilcileriyle toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Bakan Ersoy, şunları söyledi: “Türkiye, geçen yılı 51.4 milyon ziyaretçi ve 46.3 milyar Dolar rekor gelirle tamamladı. Kovid öncesi 2019 yılı değerleriyle kıyaslandığında, aslında turizm ülkeleri içinde en iyi performans gösteren turizm ülkesi olmayı başardık. 2023’e de çok iyi hazırlık süreciyle başladık. Tabii bu başarıda özellikle, TGA’nın (Turizm Tanıtım ve Gelişme Ajansı) 200’den fazla ülkede yapmış olduğu etkili, yoğun ve başarılı tanıtımın çok büyük payı var. Aynı zamanda sektör oyuncularımızın azimli ve özellikle kriz dönemlerini yönetme yetisindeki yüksek kabiliyetleri çok büyük rol oynadı bu süreçte.”

Haberin Devamı

2023’E İYİ HAZIRLANDIK
“Hem bakanlık hem TGA hem sektör olarak 2023’e çok iyi hazırlık yaptık. Bu çalışmalar rezervasyonlara bakıldığında da görülüyor. Ocak ayındaki gerçekleşmelere baktığınız zaman geçen yılla kıyaslandığında rakamların çok ciddi arttığını görüyoruz. 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz deprem sonrası ileriye dönük rezervasyonlarda kısmi azalmalar olsa da aslında 27 Şubat itibariyle TGA çok yoğun tanıtım faaliyetlerine ve PR çalışmalarına başladı. Şu anda rezervasyon akışı son birkaç haftadır hızlı bir şekilde yukarı doğru çıkmaya başladı. İnşallah 2023 için koyduğumuz hedeflere her beraber ulaşacağız. 2022 yılındaki zorlu süreci başarılı bir şekilde yönettik. Sonuçlarını gördük. İnşallah 2023’te de aynı stratejiyle bu süreci başarıyla yönettiğimizi düşünüyoruz. Berlin’deki tur operatörleriyle görüşmeler yaptık. Şubat sonu rezervasyonların hızlandığını ve özellikle şu ana kadarki 2023 rezervasyonlarının pasta payının yüksek olduğunu gösteriyor.”

 

Haberin Devamı

‘Rekor sayıda turist bekliyoruz’

SAĞLIK TURİZMİ ÖNEMLİ
“Turizm sektöründe sağlık turizminin de çok önemli bir yeri var. Sayılar her geçen yıl sistematik olarak yükseliyor. Türkiye olarak bu alanda çok ciddi bir pasta payımız var. Hem sağlık sektörü hem turizm sektörü buna eğilmiş durumda. Sağlık Bakanlığı ile iş birliği içindeyiz. Yeni bir siteyi devreye alıyoruz. Sadece termal otelleri düşünmememiz lazım, saç ekiminden dış tedavisine ve organ nakline kadar çok geniş bir kapsamlı bir süreç. Sağlık Bakanlığı ile yürütülmesi gereken bir süreç. İnşallah daha da konsantre olarak yükselteceğiz.”

‘TÜRKİYE’NİN LİDER PAZAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORLAR’
Bakan Ersoy, Alman tarafın beklentileriyle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı: “Alman tur operatörleriyle de görüşmeler yaptık. Türkiye’nin performansından mutlular. Türkiye’nin lider pazar ülke olduğunu düşünüyorlar. Önemli olan bu pazarın büyüyerek gelişmesi. Biz de o yönde strateji geliştiriyoruz. Biliyorsunuz, 2018’de strateji değişikliğine gittik. Artık Türkiye belli klasik pazarlara yüklenmek yerine çeşitliliğe önem veriyor. Birçok noktadan az da olsa rezervasyon alma peşinde. Bu bize hem pazar çeşitliliği hem de nitelikli turistin ülkemize gelmesini sağlıyor. Ne kadar çok pazar çeşitliğine erişebilirseniz krizlere karşı o kadar çok dirençli olursunuz. Almanya’dan ülkemize geçen yıl 5.7 milyon turist geldi. Umarım bu sayı bu yıl daha da artar. Tüm beklentiler bu yönde.”

BAKMADAN GEÇME!