Rehber veliliğe ilgi büyük oldu

Güncelleme Tarihi:

Rehber veliliğe ilgi büyük oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2010 15:10

Münih’te geçtiğimiz yıl başlatılan rehber velilik projesinden 50'inin üzerinde Türk genci yararlanıyor. Proje kapsamında Alman bakan, milletvekili, doktor, avukat, mühendis ve üniversite öğrencisi Türk gençlerine fahri velilik yapıyor.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde Bavyera Gençlik Birliği (BJR) ve Avrupa Alman Gençliği’nin (DJO) ortaklaşa hazırladıkları rehber velilik projesi başarıyla sürüyor.


Proje eyalet sorumlusu Peter Hilkes ve Münih sorumlusu Levent Karadağ, Münih Yabancı Veliler Derneği’nde projeyi tanıttılar. Projenin sadece ev ödevlerine yardım projesi olarak düşünülmemesi gerektiğini söyleyen Peter Hilkes “rehber veliler gelişme çağındaki çocuklara her türlü ruhsal sorunlarında da yardımcı oluyorlar” dedi.


Bakan da var
Projeyi tanıtan Levent Karadağ “Yabancı Veliler Derneği ve Türk-Alman Öğrenciler Birliği’nin de desteklediği proje kapsamında şu ana kadar 50'nin üzerinde Türk gencine hizmet vermekteyiz. Projemiz kapsamında bugün başta Eyalet Çalışma Bakanı Christine Haderthauer olmak üzere çok sayıda milletvekili, avukat, mühendis ve üniversite öğrencisi Türk gençlerine fahri velilik yapıyor. Tabii bu öğrencilerin ve velilerin isimlerin açıklayamıyoruz. Ama maalesef Türk aydınlar zaman kıtlığını öne sürerek, projemize gereken ilgiyi göstermiyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Yabancı Veliler Derneği Başkanı Süheyl Alişan da “Bu projeyle Alman aydınlar ve Türk gençleri bir araya gelerek kurdukları dostluklarla karşılıklı önyargıların kalkmasına yardımcı oluyorlar" dedi.


Proje kapsamında gönüllü veli olmak veya derslerinde yardım almak isteyen gençlerin Münih sorumlusu Levent Karadağ’a 0179-673 8134 nolu telefondan ulaşabilecekleri belirtildi.


Funda torunum gibi
Proje kapsamında Realschule 6. sınıf öğrencisi Funda Kurt’un gönüllü velisi emekli Dr. Helmut Piechowiak “Yaklaşık beş aydır veliliğini yaptığım Funda’nın okuldaki başarı grafiğinin yükselişini izlemek bana büyük bir mutluluk veriyor. Funda artık benim torunum gibi oldu” dedi. Dr. Helmut dedesinden Almanca, matematik ve İngilizce dersleri için yardım alan Funda ise “Matematikten sınıfta en yüksek notu aldım. Bunu da Helmut dedeme borçluyum. İyi ki var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!