Reformlar AB için değil, Türkler için

Güncelleme Tarihi:

Reformlar AB için değil, Türkler için
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2011 14:58

Bir dizi temaslarda bulunmak için Hollanda’ya gelen Egemen Bağış, AvrupalıTürk vatandaşlarına 12 Haziran’daki seçimlerde sandığa gitme çağrısı yaptı.“Sandıktan çıkacak ceza da, ödül de sizin elinizde” diyen Bağış, Türkiye’ninBaşbakan asan bir konumdan, demokrasi ilhamı veren bir ülke haline geldiğinibelirterek “Yaptığımız reformlar AB için değil, Türk insanı için” diye konuştu.

Haberin Devamı

HOLLANDA’da ziyaretini sürdüren Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Avrupa’da oy kullanma hakkına sahip Türk vatandaşlarının, 12 Haziran’da Türkiye’de yapılacak seçimlere katılma çağrısı yaptı. Bağış, “Demokrasimize sahip çıkın. Sandıkta ceza da, ödül de sizin elinizde” dedi.

Yurtdışında oy kullanılması konusunda bazı Avrupa ülkelerinin ikna edildiğini belirten Bağış, “Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) duvarı maalesef aşılamadı. Siyasi görüş önemli değil, önemli olan oy hakkına sahip çıkmak” diye konuştu.

CEM EVİNE GİDEN CUMHURBAŞKANI
Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Hollanda’nın düzenlediği sabah kahvaltısına katılan Bağış, Türkiye’nin hemen her alanda ilerleme kaydettiğini belirterek şunları söyledi: “İnsanlar çöplerinin karıştırıldığı korkusuyla yaşıyordu. Son 9 yıldır vatandaşlar arasında hiç bir ayrım yok. Türkiye, Atatürk’ten bir bu yana ilk defa cemevine giden bir Cumhurbaşkanı gördü. Ülkemiz, darbeler sonrası başbakan asan bir ülke idi. Bugün demokrasi, ifade özgürlüğü isteyen ülkelere ilham veren bir konuma geldik. Türkiye reformlarını AB istediği için değil, insanlarının daha yüksek standartlara sahip olması için yapıyor.”

EN İYİ MİRAS EĞİTİM
Avrupa’da bilinçli bir gençliğin yetiştiğini ve geleceğe yönelik olumlu adımlar atıldığını belirten Devlet Bakanı Egemen Bağış, eğitim ve birliğin önemine de vurgu yaptı. Bakan Bağış, “Birbirimizi sevmeyi öğrenmeliyiz. Eğitim en önemli konumuz olmalı. Evlatlarınıza milyarca Euro bıraksanız da eğer iyi bir eğitim almamışlarsa, o miras bir gecede biter. Ayrıca örgütlü olmalısınız. Hepimiz aynı çatı altında toplanamayız. Ancak o çatılar arasında sağlam köprüler oluşturmalıyız” dedi.

SİZİNLE ZATEN AB’DEYİZ
Avrupa’da yaşayan Türk vatandaşları sayesinde Türkiye’nin çok önce Avrupa Birliği’ne girdiği belirten Egemen Bağış, “Sizin çabalarınız ve alın terinizle biz zaten AB’ye girdik. Ancak AB’nin bu konuda inandırıcılık sorunu var” diye konuştu. Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili bir soruya da yanıt veren Bağış şunları söyledi: “Hiçbir ülkenin geçmişi pembe sayfalarla dolu değil. Türkiye bu sorunu çözmek için çok çalıştı. Türkiye’nin tarihi ile ilgili bir utancı ve endişesi yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!