Referandum için imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Referandum için imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2005 00:00

Avusturya Özgürlükçüler Partisi (FPÖ), Türkiye’nin AB üyeliğine halk oylaması yapılmadan onay vermemesi için bir imza kampanyası başlattı.

Haberin Devamı

`Avusturya özgür kalıyor’ sloganıyla düzenlenen kampanyada Türkiye’nin üyeliği için referandum talebinin yanı sıra AB Anayasası için de halk oylaması yapılması için imza toplanıyor.

Avusturya’da aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi FPÖ, Türkiye’nin AB üyeliği için ülkede halk oylaması talebiyle imza kampanyası başlattı.

FPÖ’nün `Avusturya özgür kalıyor’ adını verdiği imza kampanyasına, FPÖ Federal Yönetim Kurulu Başkan Vekili Norbert Hofer’in ve FPÖ Burgenland Eyalet Yönetim Kurulu Başkanı Johann Tschürtz’ün Eisenstadt’ta yaptıkları bir basın toplantısıyla start verildi.

FPÖ’nün `Avusturya özgür kalıyor’ imza kampanyasının talepleri şöyle sıralanıyor: ``Türkiye’nin AB üyeliğine halk oylaması yapılmadan onay verilmesin. AB Anayasası halk oylaması yapılmadan Avusturya tarafından kabul edilmesin. Avusturya’nın tarafsızlığı anayasal güvence altına alınsın.’’

Sonbahara kadar sürecek

FPÖ Federal Yönetim Kurulu Başkan Vekili Norbert Hofer imza kampanyasının ilk adımı olarak kısa sürede çok sayıda destek mesajı ve halk oylaması için başvuruyu içeren imza metinlerini toplayacaklarını açıkladı.

Norbert Hofer, halk oylaması talep etmek için 8 bin civarında imza toplamak gerektiğini, FPÖ’nün temmuz sonuna kadar 8 bin imzanın üzerinde imza toplayabileceğini ifade etti.

Hofer, imzaların Federal Meclis İmza Komisyonuna 2005 yılının sonbaharında teslim edileceğini ``İmzaları 9 Ekim´deki eyalet seçimlerinden önceki hafta teslim etmeyi düşünüyoruz’’ dedi.

FPÖ Burgenland Eyalet Yönetim Kurulu Başkanı ve FPÖ’nün 9 Ekim´deki eyalet seçimlerindeki gözde adayı Johann Tschürtz imza kampanyasının Avusturya’da halk arasında büyük yankı uyandırdığını belirterek ``Türkiye’nin AB üyeliği ve AB Anayasası ülkemizde insanları harekete geçiren önemli konular.

Halkın iradesini çiğneyerek Türkiye ve AB Anayasası konusunda onay vermek söz konusu olamaz. Tüm Avusturya’da gerçekleştireceğimiz aksiyonun büyük başarıya ulaşacağından eminim.

Bu bizim için 2005 yılında yapılacak eyalet seçimlerinin kampanyasında da büyük bir avantaj olacak’’ dedi.

Şafak SEZGİN / MÜNİH

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!