Rawan Muwahid, Arakan ve Suriye için tırmanacak

Güncelleme Tarihi:

Rawan Muwahid, Arakan ve Suriye için tırmanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2012 19:29

Dağcı Rawan Muwahid, Arakan ve Suriye için 21 Ağustos’ta Avrupa’nın en yüksek dağı olan Elbruz Dağı’na tırmanacak.

Haberin Devamı

İnsani Yardım Vakfı’ndan (İHH) yapılan yazılı açıklamada Dağcı Muwahid’in İHH işbirliği ile, 21 Ağustos’ta, Kafkaslar’da Avrupa’nın sınırı olarak kabul edilen, 5 bin 642 metre ile Avrupa’nın en yüksek dağı olan Elbruz Dağı’na tırmanacağı bildirildi.

Açıklamada, Filistinli çocuklar için Afrika’nın en yüksek dağına tırmanan Muwahid’in, Elbruz Dağı’na yapacağı bu tırmanıştan elde edilecek bağışın İHH aracılığıyla Suriye ve Arakan’daki mağdurlar yararına kullanacağı vurgulandı.

Tırmanışın 21 Ağustos’ta başlayacağı ve 9 gün sürmesinin planlandığı belirtilen açıklamada, Muwahid’in amacının Myanmar ve Suriye’deki insani krize dikkat çekmek ve her iki ülkede yardıma muhtaç mağdurlar için bağış toplamak olduğu aktarıldı.

Aslen Filistinli olan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde yaşayan Muwahid’in daha önce de Filistinli Çocuklar Yardım Fonu (Palestine Children Relief Fund) kuruluşuyla birlikte düzenlen bir etkinlikte 5 bin 895 metre ile Afrika’nın en yüksek dağı olan Tanzanya’daki Kilimanjaro Dağı’na tırmandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!