Rastatt Başkanı Türkler'e uğramadı

Güncelleme Tarihi:

Rastatt Başkanı Türklere uğramadı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 23:03

Almanya'da Türkçe'nin de aralarından bulunduğu anadil dersi için sınıf tahsis etmeme kararıyla gündeme gelen Rastatt Belediye Başkanı Klaus Eckhard Walker, Türk kuruluşlarına karşı olan katı tutumunu şenlikte de sürdürdü.

Haberin Devamı

Önceki gün Rastatt'ta yapılan 'Kent şenliğini' gezen Başkan Walker, Türk derneklerinin kurduğu standa uğramadı.
Kent merkezi olan Marktplatz'da yapılan şenlikte Rastatt'ta faaliyet gösteren dernekler stant kurdu. Dernekler bir yandan şenliğe gelenlere yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verirken, diğer yanda da ikramlarla yemeklerini tanıttı.
Öğle saatlerinde şenliğe gelen Belediye Başkanı Klaus Eckhard Walker, nerede ise tüm standlara uğrayıp hal hatır sorarken Türk derneklerine yaklaşmadı.
BURUK KUTLAMA

30 yıldır iki senede bir yapılan şenliklere devamlı katılan Türk dernekleri geçen yıl anadile getirilen yasaktan dolayı bayramı buruk geçirdi. Rastatt ve çevresi Türk Okul Aile Birlik Derneği(RTOABD) Başkanı Sıttık Coşkuner yardımcısı Filiz Akgül ve Rastatt Türk Dernekler Birliği üyeleri iki ayrı stantta çalışmaları hakkında konuklara bilgi verdiler. Başkan Walker'in Türk derneklerinin kurduğu standa uğramamasını "Bu mu dostluk" diyerek eleştiren Türk dernek görevlileri, Türkçe dersleri ile ilgili mücadelerinin süreceğini söylediler.
Şenliğe Türk öğretmenleri Fatma Koçyılmaz, Arzu Bentler öğrencilerin folklor ekibiyle destek oldu. Karlsruhe ve Rastatt öğrencilerinden oluşan saz grubun programıyla, folklor gösterileri kent merkezinde binden fazla izleyenler tarafından alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!