R&Besk tarzı Avrupa'ya yayılıyor

Güncelleme Tarihi:

R&Besk tarzı Avrupaya yayılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2009 15:10

Dilek Kesgin 28 yaşında. Aachen doğumlu Dilek, Londra'da yaşıyor. London Kings College Üniversitesinde Felsefe öğrenimi gören Dilek Kesgin, bu yılın sonunda piyasaya çıkacak ilk albümü için Berlin'de stüdyoya girdi.

Haberin Devamı

Tıpkı Muhabbet gibi, R&B tarzı ritimler ile Türk melodilerini birleştiren Dilek, İngilizce şarkı sözlerini de kendisi yazıyor.

Plak Music yapımcısı Ünal Yüksel ile birlikte albüm hazırlıklarını sürdüren Dilek Kesgin, “Küçüklüğümden itibaren müziğin içindeyim. 14 yaşımdan itibaren ise profesyonel anlamda müzik gruplarında vokalistlik yaptım. Yaklaşık 3 yıl New York'da yaşadığım dönemde de müzikten kopmadım. Çeşitli müzisyenlerle çalıştım. Berlin'de düzenlenen Popkomm müzik fuarında Plak Music ve R&Besk müzik tarzıyla tanıştım.

Zaten benim yaptığım ve Londra'da yapımcılara bir türlü anlatamadığım bir tarzdı. Yani Muhabbet Almanya'da Almanca, ben de İngiltere'de İngilizce olarak aynı tarz müziği yapıyoruz. Yakında İngilizce çıkacak albümle İngiltere ve Avrupa'ya açılmayı hedefliyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!