Protesto gölgesinde şölen

Güncelleme Tarihi:

Protesto gölgesinde şölen
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 2010 12:19

ALMANYA Türk Federasyon Bavyera 1. Bölge Başkanlığı'nın Fürth Stadthalle’de düzenlediği “Sevdamız Türkiye” adlı şölen bir grup Alman Sol Partili ve Nürnberg Alevi Kültür Merkezi'nin bazı üyelerinin protestosuna sahne oldu.

Haberin Devamı

Yaklaşık 30 kişilik grup şölenin yapıldığı salonun yakınlarında bildiri dağıtırken polis çevrede geniş güvenli önlemi aldı. Protestocu grupta bulunan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Hukuk Danışmanı Eser Polat, “Şölenin Maraş katliamının 32. yıldönümünde yapılması nedeniyle böyle bir eylem kararı aldık. Fürth Belediyesi şölene neden müsaade ettiklerinin hesabını tüm Fürth’lü vatandaşlara açıklamaları gerekir“ dedi.

KİMSEYLE HUSUMETİMİZ YOK

Şölenin protesto edilmesine bir anlam veremediklerini söyleyen Almanya Türk Federasyon Genel Başkanı Şentürk Doğruyol, Almanya Türk Federasyon Başkan Yardımcısı Barbaros Çalışçı, Türk Federasyon Bavyera 1. Bölge Başkanı Ahmet Cömert ve Avrupa Türk Federasyon Genel Başkanı Cemal Çetin konu ile ilgili şu açıklamayı yaptılar.

“Maraş olaylarından biz de üzüntü duyuyoruz. Kimseye husumetimiz yoktur. Aynı Allah'a, aynı peygambere inanıyoruz. Ufak tefek ayrılıklar bizi birbirimize düşürmemeli. Hepimiz biriz ve herkesi kucaklıyoruz."

KÜLTÜREL GECELER YILLARDIR YAPILIYOR

Yıllardır kültürel geceler yaptıklarının altını çizen Cemal Çetin, neden şimdi protesto ediliğimizi anlamakta zorluk zektiğini söyledi. Fürth Stadthalle’yi dolduran 2 bin vatandaşımız, Mustafa Yıldızdoğan, Seval Güneş, Ankara Seymen Augsburg ekibi ve dans gruplarının şarkılarıyla geç saatlere kadar eğlendiler

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!