Potsdam'da Türkiye tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Potsdamda Türkiye tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2007 19:31

Potsdam'da Türk-Alman Kulübü'nün düzenlediği Noel Baba Şenliği'nde dostluklar kurulurken, Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turistik yöreleri tanıtıldı.

Haberin Devamı

Brandenburg Eyalet Başbakanı Matthias Platzeck'in başkent Potsdam'da açılışını yaptığı ve dört gün süren Türk-Alman Noel Festivali'nde Türkiye tanıtıldı. Noel Pazarı'nda stand açan Türk girişimciler, başta gözleme, köfte, lahmacun, yaprak sarması ve içli köfte gibi Türk yiyeceklerini olmak üzere el işi gelinlikler ile gece kıyafetleri olmak üzere hakiki taştan yapılan elişi takılar ve Türkiye'nin tarihi, kültürel ve turistik yöreleri tanıtıldı.

DEMRELİ NOEL BABA AHNELENDİ
Bu şenlikte Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikolas'ın (St. Nicolaus) Antalya/Demre'li olduğu TİYATROM oyuncularının sahnelediği oyunla tanıtıldı. Yönetmenliğini Yekta Arman'ın yaptığı Noel baba'nın yaşantısını konu alan ve Celal Bozat, Mehtap Yiğit ve Cem Sultan Ungan'ın yazıp sahnelediği eser başta Eyalet başbakanı Platzeck ve Potsdamlı Almanlar'ın büyük ilgi ve beğenisini kazandı.

ÖN YARGILAR KIRILIYOR
Şenliğin açılışını yapan Brandenburg Başbakanı Matthias Platzeck , Potsdam'ın uluslararası kimliğe sahip ve Dünya'ya açık bir kent olması, halkların kaynaşması sadece sözde değil, aynı zamanda yaşanmasının da gerektiğini söyleyerek, 'Bu tür etkinlikler ön yargıların yıkılmasına, diyalog ve dostluğun gelişmesine büyük etken olmaktadır. Türk-Alman Klübü'nün bu ilk etkinliğini çok önemli ve yerinde bulduğum için himayem altına aldım' diyerek Potsdam Türk-Alman Kulübü yöneticilerini kutladı.

NOEL BABA'NIN ÜLKESİNİ TANITTIK
Finansmanını Eyalet Kültür Bakanlığı'nın sağladığı şenliği Potsadam'da bulunan Türk-Alman Kulübü organize etti. Türk-Alman Kulübü Başkanı Hikmet Güvenç, amaçlarının Almanların bir çoğunun Noel Baba'nın nereden geldiğini bilmediği, kendilerinin bu etkinlik ile hem Noel Baba'nın Türkiye'den geldiğini Potsdam halkına aktarmak, hem de iki kültürün böylesi güzel bir nedenle birbirine yakınlaşmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!