Postada grev var

Güncelleme Tarihi:

Postada grev var
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2008 20:45

Almanya'da grev dalgası yayılıyor. Kamu çalışanlarından sonra postacılar da uyarı grevine gitti. Aralarında Türkler'in du bulunduğu postacılar bir çok büyük kentte işi bırakınca 6 milyon mektup sahibine ulaşmadı.

Haberin Devamı

ALMANYA’da grev dalgasına postacılar da eklendi. 14 kentte binlerce postaü çalışanı dün sokağa döküldü. Aralarında Türk'lerin de bulunduğu posta çalışanları haftalık çalışma saatlerinin 41 saate çıkarılmasına, mevcut ücret tarifesinin 2011 yılına kadar uzatılması talebiyle uyarı grevi yaptı.

Berlin, Hannover, Köln, Münih, Dresden, Stuttgart, Bremen, Kiel, Frankfurt, Rostock, Essen, Bonn ve Mainz'da posta ulaşımı felç oldu. Ver.di sendikasının açıklamasına göre dün 6 milyon mektup ve 150 bin paket sahibine ulaşmadı. Ver.di sendikasından Sigrun Schmidt, grevlerin büyüyerek devam edeceğini duyurdu. Sendika ile Posta İdaresi arasındaki bir dahaki görüşmelerin 9 Nisan'da yapılacağı açıklandı. Alman Posta İdaresi ise grevi "Abartılı ve gereksiz" bulduğunu açıklarken, mektupların aksamadan sahibine ulaşması için gereken önlemlerin alınacağını bildirdi.

ÇALIŞANLAR DERTLİ

Münih’te postacılar dün sabah saat 05’te işi bıraktı ve 2 saat uyarı grevine gitti. Münih merkez şubesi bünyesinde çalışan yaklaşık 3 bin postacı arasında Türk işçilerin çoğunlukta olduğu gözlendi. Posta çalışanları sudan bahanelerle işçi çıkarıldığını, keyfi işçi çıkarmaların durdurulmasını talep etti.

Fatma Şimşek adlı postane çalışanı kendisinin 5 hafta hastalık nedeniyle doktor raporu aldığını ve bunun sonucu kendisine çıkış verildiğini anlattı. Şimşek 'mahkeme vasıtasıyla işime geri döndüm, ama bu kez de sürekli sindirme politikasıyla karşılaşıyorum' dedi. Hüseyin Gümüşoğlu isimli işçi ise okul tatilinde yasal 3 hafta olan yıllık izin haklarının gasp edilerek 2 hafta verildiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!