Porsche 300 yeni mühendis arıyor

Güncelleme Tarihi:

Porsche 300 yeni mühendis arıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2012 14:32

ALMAN spor otomobil üreticisi Porsche yıl içinde yaklaşık 300 yeni mühendisi işe almayı planladığını açıkladı.

Haberin Devamı

Porsche'de Ar-Ge çalışmalarından sorumlu olan Wolfgang Hatz bunun yanı sıra uzun vadeli hedefleri doğrultusunda şirket bünyesinde yeni istihdam oluşturulacağını kaydetti. Şirket stratejisi çerçevesinde 2018'e kadar personel sayısında yaklaşık yedi bin kişilik bir artış olacağını belirten Porsche yetkilisi Thomas Edig de, "Şirket bünyesinde her yıl en az bin yeni personele iş imkanı sunacağız" dedi.

Halihazırda dünya genelinde 13 bin 500 çalışanı bulunan Porsche, geçtiğimiz yıl içinde yüzlerce mühendisi işe almıştı. Özellikle Böblingen yakınlarındaki Weissach'da bulunan Ar-Ge Merkezi'nde yeni istihdam oluşturuldu. VW ile birleşmelerinden doğan zorlukların yeni yatırımları engellemeyeceğini belirten Hatz, "Tüm sinerji programları planlandığı gibi ilerliyor. Bu çalışmalar sadece Ar-Ge alanında değil, diğer tüm birimlerde sürdürülüyor" diye konuştu.

Şirket yetkilisi Porsche ve VW birleşme sonucunda yaklaşık 700 milyon Euro tutarında bir tasarruf elde edildiğini ancak birleşmenin hukuki sorunlar nedeni ile frenlendiğini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!