Popstar Bahar Almanya’nın gündemine oturdu

Güncelleme Tarihi:

Popstar Bahar Almanya’nın gündemine oturdu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2006 00:00

Köln katedrali manzaralı Hotel Exelcior’da konuştuğumuz Almanya’nın yeni Popstarı Bahar, amacının Türkiye’de de şarkı söylemek olduğunu belirtti.

Haberin Devamı




Bahar
Bayburtlu Kızıl ailesinin üç kızından en büyüğü olan Bahar’ın babası ailenin geçimini zeytin, peynir ve döner satarak kazanıyor. Ailesinin ve sevenlerinin kendisine verdiği destekle Popstar olduğunu belirten Bahar Kızıl, "Finalistler içinde en çok sevdiğim iki kızla birlikte yarışmayı kazanmak mutluluğumu ikiye katladı" dedi.

Almanya’nın Köln kentinde Pro7 kanalının düzenlediği Popstar yarışmasında hem ağlayıp hem ağlatarak Almanya’nın yeni Popstar’ı seçilen Bahar Kızıl (18) Hürriyet’e konuştu. Almanya‘nın Freiburg kentinde yaşayan ve halen Lise öğrencisi olan Bahar, en büyük hayalinin Türkiye’de de şarkı söylemek olduğunu belirterek "İnşallah Türkiye’den iyi bir teklif gelir" dedi.

Popstars yarışmasına katılmadan önce, 12 yıl klasik bale eğitimi de alan Bahar, Popstar’ın dev finalinde kendi de ağlayıp jüriyi de ağlatarak Popstar seçildi. Bahar, Mandy (16) ve Senna’dan (26) oluşan ’Monrose’ grubunun ’Temptation’ adlı ilk albümü 8 Aralık’ta tüm müzik marketlerde satışa çıkacak.

Köln katedrali manzaralı Hotel Exelcior’da ’Shame’ isimli şarkılarına çekilen kliplerini ilk kez bizimle izleyip çığlık ve kahkahalar atan Bahar, daha sonra sorularımızı şöyle cevaplandırdı:

Yarışmadan önce favori olarak Mendy ve Senna’yı göstermiştin. Bu sonucu nasıl tahmin ettin?

Finalde yarıştığım bütün kızları çok sevdim ama benim için Mendy ve Senna’nın ayrı bir yeri vardı. Onlarla beraber Popstar seçildiğimiz için çok mutluyum.

İlerideki hedeflerin nelerdir, Türkiye’den de bir teklif gelse kabul edermisin?

Türkiye’den bir teklif gelse tabi ki kabul ederim. İnşallah gelir. ’Monrose’ grubu olarak Almanya turnesine çıkacağız. Bu turne çerçevesinde Almanya’nın dört bir köşesinde konserler vereceğiz. En çokta bunu seviyorum.

Son 6 aydır çok yoruldun, gece de Almanya’nın Popstar’ı oldun. Gece rahat uyuyabildin mi ve sabah kalkınca kendini nasıl hissedip ilk neyi düşündün?

Evet, 6 ay benim için uzun ve yorucu bir maratondu. Uykusuzum ama o gece iyi uyudum ve çok mutlu kalktım. Popstar olduğum için çok mutluyum.

Almanya şimdi seni konuşuyor. Bunun yanı sıra tüm Türkiye ve Avrupa’daki üç milyon kişinin kalbi seninleydi. Onlara ne söylemek istersin?

Onların sevgisi ve desteği ile Almanya’nın Popstar’ı oldum. Türkiye ve Avrupa’da beni destekleyen ve seven herkese çok teşekkür ediyorum.

Bu yıl sende dahil Almanya’nın üç yeni Popstar’ı da göçmen kökenli. Bunu neye bağlıyorsun?

Mandy İtalyan kökenli, Senna Arap, ben ise Türküm. Üç Popstar’dan ikisi Müslüman biri ise Hıristiyan. Bu Almanya’nın çok kültürlülüğünün bir sonucu. Almanya’da yaşayan insanlar adeta bir mozaiği andırıyor. Almanya bir göç ülkesi ve bu sonuç Almanya’nın gerçek yüzünü ortaya koyuyor. Sonuçta müziğin dini, dili ve ırkı yoktur. Ben müziğimle sesimi tüm dünyaya duyurmak istiyorum ve bunda da zamanla çok daha başarılı olacağıma inanıyorum.

Daha önce de şarkı söylüyor muydun? Peki ailen bu başarını nasıl karşıladı?

Daha önce evde iki küçük kız kardeşime şarkılar söylerdim. Şimdi ise şarkılarımı milyonlara söylüyorum. Bu başarımın arkasında ailem var diyebilirim. Onlar bana çok destek oldular ve hep inandılar. Onların inancını boşa çıkarmadığım için çok mutluyum.

O bir Tarkan hayranı

Almanya’nın yeni Popstar’ı Bahar Türkiye’de de sahneye çıkmak istiyor. Bahar en çok Tarkan’ı beğendiğini söyledi. Bir de sıkı bir Sezen Aksu hayranı.

Mesut ZEYREK / KÖLN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!