Polise güvenimiz tam

Güncelleme Tarihi:

Polise güvenimiz tam
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 14:35

'Hürriyet Yanınızda' etkinliği çerçevesinde önceki gün Almanya’nın Augsburg kentindeydik. Bu tarihi kentte Türk işyerleri ve Türk nüfusun yoğun olduğu Oberhausen semtindeki Donauwörther ve Ulmer caddelerini dolaştık.

Haberin Devamı

Kuzey Schwaben Bölgesi ve Augsburg Emniyet Müdürü Gerhard Schlögl, basın sözcüsü Manfred Gottschalk, Oberhausen İlçe Emniyet Müdürü Maximilian Baumann, Hürriyet Yurtdışı Yayınlar Yönetmeni Halit Çelikbudak, Münih Temsilcimiz Celal Özcan, Augsburg muhabirimiz İbrahim Mestanlaroğlu ile esnafın sorunlarını dinledik. Önce Veliler Derneği’nde yaptığımız toplantıda kentteki Türk dernek temsilcileri güvenlikle ilgili şikayet ve önerilerini doğrudan emniyet yetkililerine iletme fırsatı buldular.

Biraz daha temiz olmalı

Ardından Türk esnafı ziyaret ederek, caddeleriyle ilgili görüşlerini aldık. Türk işyerleri müşterilerinin büyük çoğunluğunun Alman olduğunu anlatırken, bunun Alman toplumuyla bütünleşmenin başarılı bir örneği olduğunu vurguladı. Almanya’nın öteki kentlerinde olduğu gibi burada da öncelikli sorunun park yeri olduğunu gözlemledik. Vatandaşlar kendilerini güvende hissettiklerini, polise güvenlerinin tam olduğunu belirtirken, caddelerinin daha temiz olması arzularını dile getirdi. Augsburg Emniyet yetkilileri de, Türk esnafla sıcak buluşmadan etkilendiklerini vurguladılar.

BU ETKİNLİKLE İLGİLİ İZLENİMLER VE GÖZLEMLERİ İÇEREN GENİŞ HABER YARIN HÜRRİYET’TE.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!