Piyanistsiz konser

Güncelleme Tarihi:

Piyanistsiz konser
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2007 18:51

Frankfurt Türk Filmleri Festivali kapsamında bir konser veren sanatçı Hasan Yükselir, konseri piyanist olmadan gerçekleştirmenin derin üzüntüsünü yaşadı. Piyaniste vize verilmeyince acilen repertuvarı değiştirmek zorunda kaldığını belirten Yükselir, "Piyanistimize vize verilmemesi bizim için çok kötü oldu. Büyük eksikliğini duyduk.

Haberin Devamı

Frankfurt Türk Filmleri Festivali kapsamında bir konser veren sanatçı Hasan Yükselir, konseri piyanist olmadan gerçekleştirmenin derin üzüntüsünü yaşadı. Piyaniste vize verilmeyince acilen repertuvarı değiştirmek zorunda kaldığını belirten Yükselir, "Piyanistimize vize verilmemesi bizim için çok kötü oldu. Büyük eksikliğini duyduk. Piyanist olsaydı söylediğimiz şarkıların alt yapısı daha güzel olacaktı. Atmosfer daha da güzelleşecekti. Bu güzellikten biraz çaldılar. Yazık ettiler!" şeklinde üzüntüsünü dile getirdi.
Geleneksel halk türkülerini değişik bir şekilde yorumlayarak batı ile doğu müziği arasında köprü kuran Yükselir'in Frankfurt Yüksek Müzik Okulu'nda verdiği konseri yaklaşık yüz müziksever izledi. Yükselir, konserden sonra izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

BU İLK DEÐİL

Berlin'de yaşayan bestekar, solist Hasan Yükselir, Frankfurt Film Festivali çerçevesinde verilen konsere piyanist Fırat Umut Yükselir'e İstanbul'daki Alman Başkonsolosluğu'nun vize vermemesini eleştirirken, bunun ilk olmadığını söyledi. "Neden vize vermediklerini anlamış değiliz" diyen Yükselir, "Bütün dosyalarını temiz ve düzenli bir şekilde vermiş. Davetiye de var. Daha ne istiyorlar?" diyerek tepki gösterdi. Yükselir, "Piyanist İstanbul Devlet Konservatuvarı'nda master yapan bir insan. Kendisini kanıtlamış bir insan. Kaç tane eseri var. Büyük orkestralar onun eserini çalıyor. Ne oluyor yani? Niye vize vermiyorlar? İlk defa da Avrupa'ya çıkmıyor. Doğrusu insanın zoruna gidiyor. Olmaz böyle bir şey! Bizim amacımız burada Türk Müziği'ni iyi bir şekilde tanıtmak. Türk Müziği, bir Flamenco gibi hakettiği yeri almalı. Benim bütün derdim, tasam bu" diyerek Alman Başkonsolosluğu'nun daha önce de orkestrasındaki 2-3 müzisyene vize vermediğini belirtti ve "O zaman büyükelçilik aracılığıyla vizeleri almıştık" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!