Peşter çifte cinayetten yargılanacak

Güncelleme Tarihi:

Peşter çifte cinayetten yargılanacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2007 23:08

Almanya'nın Mönchengladbach kentinde 9 Mart 2007 tarihinde ayrı yaşadığı eşi Rukiye (37) ile 18 yaşındaki kızı Derya'yı sokak ortasında kurşunlayarak öldüren katil zanlısı Erol Peşter'in (39) yargılanmasına bugün Mönchengladbach Eyalet Mahkemesi'nde başlanacak.

Haberin Devamı

İfadesinde cinayeti "aile otoritesinin sarsıldığı" için işlediğini açıklayan sanık çifte cinayetten yargılanacak. Hakkında tecavüzden tutuklama kararı bulunan Erol Peşter'in velayet davası için geldiği adliyeden elini kolunu sallayarak çıkması ve 1,5 yıldır ayrı yaşadığı eşini ve kızını sokak ortasında kurşunlayarak öldürmesi Almanya'da hukuk skandalına neden olmuştu.

Tutuklanmadığı için rahatlıkla kızını ve karısını sokak ortasında öldüren Erol Peşter'in engellenebileceği belirtilerek, 'Eğer savcılık tutuklama kararını polise bildirseydi, anne-kız yaşıyor olacaktı' şeklinde eleştiriler gündeme gelmişti. Bu eleştirilerin ardından Mönchengladbach Savcılığı çalışanları hakkında Krefeld Savcılığı tarafından 'ihmal nedeniyle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Ancak soruşturma sonunda Krefeld Savcılığı, hiçbir savcılık mensubunun cinayetin işleneceğini önceden bilmesinin mümkün olmadığı kanaatine vararak dosyayı kapattı.

CİNAYET NASIL İŞLENMİŞTİ?

Hollanda'da yaşayan 19 yıllık evli Rukiye ve Erol Peşter çifti şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2,5 yıl önce Hollanda'dan Almanya'ya taşındı. Türk ve Hollanda vatandaşı olan çiftin sorunları Almanya'da da devam etti.

Bunun üzerine genç kadın üç çocuğunu yanına alarak kadın sığınma yurduna yerleştikten bir süre sonra da kendine ait bir ev tutup Rheydt'a taşındı. Ancak Erol Peşter adresi tespit edip karısıyla yeniden görüşmek üzere Hollanda'dan sık sık bu eve geldi. Ama Rukiye Peşter eşini içeriye almadı. Bunun üzerine Erol Peşter bazı geceler evin önünde arabasının içinde sabahlamaya başladı. Bu arada Rukiye Peşter boşanma ve velayet davası açtı.

Rukiye Peşter ve Kızı Derya 9 Mart 2007 Cuma günü Mönchengladbah adliyesinde velayet davası için duruşmaya katıldılar. Mahkeme duruşmada ailenin 9,13 ve 18 yaşlarındaki üç çocuğunun velayetinin anne Rukiye'ye verilmesini kararlaştırdı. Adliyeden çıkan Rukiye ve büyük kızı saat 11.40 sıralarında Franken sokağındaki evlerinin önüne geldiler. Bu sırada karşılarına çıkan Erol Peşter, kısa bir tartışmadan sonra tabancasını çekerek anne ve kızını birer kurşunla vurdu. Rukiye olay yerinde Derya ise kaldırıldığı hastanede öldü.

Olay yerinden kaçan Erol, yaklaşık bir saat sonra aynı semtteki karakola giderek teslim oldu. Kadının avukatı Gülşen Çelebi, duruşma günü mahkeme heyetini uyararak, hakkında tutuklama kararı bulunan Erol Peştir'in tutuklanması istemiş, ancak bu talebi reddedilmişti. Erol Peşter mahkemeden rahatlıkla çıkıp cinayeti işlemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!