“Pes etmeyeceğiz”

Güncelleme Tarihi:

“Pes etmeyeceğiz”
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2012 14:27

53 yıldır toplu sözleşmenin olmadığı plastik paketleme şirketi Neupack’ta altı haftadır grevde olan işçilerin sözcüsü Murat Güneş, “Milyarderler kenti Hamburg’da biz işçiler vahşi kapitalizmi yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

HAMBURG ve Rotenburg/Wümme’deki üretim tesislerinde toplu sözleşme için altı haftadır grevde olan plastik paketleme fabrikası Neupack'ın 200 kadar işçisi, Hamburg merkez tren garı önünde miting düzenledi.

Aralarında ünlü şarkıcı Gunter Gabriel, tiyatrocu Rolf Becker’in de bulunduğu yüzlerce destekciye konuşan Neupack İşyeri İşçi Temsilciliği Başkanı Murat Güneş,

“Bir nevi kraliyetle yönetilen Neupack’ta 53 yıllık tarihi boyunca hiç toplu sözleşme olmadı. İşveren keyfi maaş uygulması yapıyor. Ben de dahil bir çok arkadaşımız verilen maaşın, asgari geçim sınırı için gerekli miktarın altında kaldığı için ek devlet yardımı almak zorundayız. Onlarca arkadaşımız uygunsuz koşullarda çalıştığı için plastik kesme makinalarında parmaklarını, ellerini kaybetti. Biz toplu sözleşme, güvenli iş koşulları, eşit maaş istiyoruz. Yönetim toplu sözleşme sözü verdi. Ama birşey yapmadı. Vahşi kapitalizm dönemindeki koşullarda çalışmaya bizi zorlamaya devam edince, greve gittik” dedi.

PATRONA ŞARKILI GÖNDERME
İşçilere büyük destek veren ve aynı zamanda işveren ile toplu sözleşme pazarlığını yürüten kimya sendikası IG BCE Bölge Temsilcisi Jan Eulen,

“İşverinin hiç yapıcı tavrı yok. Toplu sözleşme sürerken gizlice kiralık işçilerle üretimi devam ettirmeye çalıştı. Bunu engelledik. Kesinlikle pes etmeyeceğiz. Hiç bir işyeri toplu sözleşmesiz kalmamalı” dedi.

Hastanede tedavide olmasına rağmen mitinge katılmak için hastaneden izin alıp gelen şarkıcı Gunter Gabriel, mitingde “Patron bana hakkımı ver” şarkısıyla alkış topladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!