Periler 'Çek'lere karşı

Güncelleme Tarihi:

Periler Çeklere karşı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 10:03

Potanın Perileri, 2012 Londra Olimpiyatları A Grubu’ndaki ikinci maçında bugün saat 13:15’te Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatları macerasına 72-50’lik farklı Angola galibiyetiyle başlayan A Milli Kadın Takımımız, A Grubu’ndaki ikinci maçına yarın çakacak. Ay-Yıldızlılarımız, Olympic Basketball Arena’da TSİ 13:15’te başlayacak ve TRT Spor’dan canlı yayınlanacak mücadelede Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

A Grubu’nda 1 galibiyet ve averajla ABD’nin arkasında ikinci sırada yer alan A Milli Kadınlarımız günü tek antrenmanla geçirirken, başantrenörümüz, Ceyhun Yıldızoğlu idmandan sonra yaptığı açıklamada “Olimpiyatlar’daki ilk maçımızı yüksek konsantrasyon ve iyi oyunla kazanmamız mühimdi. Bugünkü antrenmanımızda Çek Cumhuriyeti’ne karşı aldığımız önlemlerimiz ve ofansif kurgularımız üzerinde çalıştık. Rakibimizi şu ana kadar hiç yenemedik, dolayısıyla ne kadar güçlü olduklarının farkındayız ama biz de son Avrupa Şampiyonası’nda final oynayan bir ekibiz ve bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Takımımızın yarınki rakibi Çek Cumhuriyeti, Olimpiyatlar’daki ilk maçında Çin’e 66-57 yenilerek dördüncü basamağa yerleşmişti. 2011 Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda dördüncü olan Çek Cumhuriyeti, FIBA sıralamasında 478 puanla 4. sırada yer alıyor. Ankara’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları Elemeleri’nde B Grubu’nda yer alan Çek Cumhuriyeti, Yeni Zelanda’yı 70-51 ve Arjantin’i de 68-54’lük skorlarla mağlup ederek adını bir üst tur yazdırırken, Japonya’yı da 53-47 ile geçerek Olimpiyat Oyunları vizesini aldı.

2005 yılında düzenlenen FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaşan Çek Cumhuriyeti, 2003 yılındaki organizasyonda ise gümüş madalyanın sahibi olmuştu. İki kez FIBA Kadınlar Dünya Basketbol Şampiyonaları’nda yer alan Çek Cumhuriyeti, 2010 yılındaki organizasyonda gümüş madalya kazanma başarısı göstermişti. Daha önce 2008 yılında Çin ve 2004 yılında da Atina’da düzenlenen Olimpiyat Oyunları’na katılan Çek Cumhuriyeti, madalya kazanamadı.

Başantrenörlüğünü Lubor Blazek’in yaptığı Çek Cumhuriyeti’nin kadrosun şu isimlerden oluşuyor: Jana Vesela, Michaela Zrustova, Katerina Bartonova, Katerina Zohnova, Ilona Burgrova, Hana Horakova, Alena Hanusova, Katerina Elhotova, Lenka Bartakova, Petra Kulichova, Tereza Peckova, Eva Viteckova.

Haberin Devamı

2012 Londra Olimpiyatları’nda kadınlar basketbolunun puan durumları ve yarınki programı şöyle:

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!