PEGIDA’cıya belediyeden yasak! Arnhem’de sağduyu kazandı...

Güncelleme Tarihi:

PEGIDA’cıya belediyeden yasak Arnhem’de sağduyu kazandı...
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 11:45

Türklerin, Hollanda’nın Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’a yaptığı başvurular kabul gördü. Başkan Marcouch, kentte Kur’an-ı Kerim yakma eylemlerini yasakladığını duyurdu. Karar Müslüman toplumunda memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

AŞIRI sağcılar, yabancı düşmanları, İslam karşıtları hiçbir yerde rahat durmuyor. Yaklaşık iki ay önce Hollanda’nın Arnhem şehrinde Kur’an-ı Kerim yakma girişimi bölgede yaşayan Müslümanlar tarafından engellenen ‘Batının İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar’ (PEGIDA) üyesi Edwin Wagensveld, bunun için mahkemeye başvurup izin alacağını duyurdu. Wagensveld, Kur’an yakmak için ise önümüzdeki cumartesi gününü işaret etti. Ancak Wagensveld mahkemeden izin alamadan yasak kararı geldi. Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta (DENK Partisi), Mustafa Bal, avukatlar ve sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ederek Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’a, Kur’an-ı Kerim’in yakılmasını yasaklamasını istediler. Bu girişim başaralı oldu. Başkan Marcouch, Belediye Meclisi’ne gönderdiği yazıda PEGIDA’nın Kur’an yakma eylemini yasakladığını duyurdu. Arnhem Belediye Meclis Üyesi Yıldırım Usta, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

PEGIDA’cıya belediyeden yasak Arnhem’de sağduyu kazandı...

Yıldırım Usta

PEGIDA’cıya belediyeden yasak Arnhem’de sağduyu kazandı...

Ahmed Marcouch

Haberin Devamı

NEFRETE KARŞI GÜÇLÜ TAVIR
“Arnhem Belediye Başkanı Ahmed Marcouch’un önümüzdeki cumartesi günü Arnhem’in merkezinde gerçekleşmesi beklenen nefret eylemini yasakladığını memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Demek ki, isteyince oluyormuş. Biz bu yasağın gerçekleşmesi için Belediye Meclisi’ne 9 önerge sunduk ve hiçbiri kabul görmedi. Bu karar, toplumun huzur ve güvenliğini koruma adına önemli bir adımdır. Belediye Başkanı Marcouch’un uyarılarımıza kulak verdiğini görmekten mutluluk duyuyoruz. Kur’an-ı Kerim yakma eylemi, alçakça ve provokatif bir harekettir. Bu tür nefret eylemleri, Müslüman topluluğunu derinden incitmekte ve toplumda büyük bir huzursuzluk yaratmaktadır. Özellikle mübarek ramazan ayında böyle bir eylemin gerçekleştirilmek istenmesi, daha da provokatif ve saygısız bir tavır sergilemektedir. Müslümanları hedef alan bu tür nefret dolu eylemlere karşı güçlü bir tavır sergilemek, toplumda barış ve uyumun sağlanması adına önemlidir. DENK Partisi olarak, bu tür nefret eylemlerine karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz ve Müslüman toplumunun haklarını korumak için gereken her türlü adımı atmaktan çekinmeyeceğiz. Toplumun huzuru ve güvenliğini sağlamak için elimizden geleni yapacağız.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!