Peggy cinayetinde Ulvi baştan beri haklı mıydı

Güncelleme Tarihi:

Peggy cinayetinde Ulvi baştan beri haklı mıydı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2018 14:19

Peggy Knobloch’un katili olarak suçsuz yere hapis yatan zihinsel engelli Ulvi K.’nın küçük kızın katili diye işaret ettiği Manuel S., cesedi ortama götürüp gömdüğünü itiraf etti. Savcı, Manuel S.’nin katil olduğuna ilişkin yeteri kadar delil olmadığı için tutuklanmadığını açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Lichtenberg beldesinde 17 yıl önce 9 yaşındayken kaybolan Peggy Knobloch olayında, zihinsel engelli Ulvi K. suçlandı. Yargılanan Ulvi K., suçlu bulundu ve cezaevine konuldu. 11 yıl sonra yapılan ikinci yargılamada suçsuz olduğu anlaşıldı ve Ulvi K. cezaevinden çıktı.

2016 yılında mantar toplayan bir kişi Thüringen ormanlarında kemik parçaları buldu. Yapılan DNA incelemesinde kemiklerin Peggy’e ait olduğu anlaşıldı.
Ulvi K. ilk günden itibaren kendisinin suçsuz olduğunu savunmuş ve Peggy’yi arkadaşı Manuel S.’nin öldürdüğünü iddia etmişti. Polis o dönemde Manuel S.’yi sorgulamış ancak daha fazla üzerine gitmemişti. Geçen hafta polis Manuel S. ve eşini yeniden sorguya almış, babasıyla kendi evini de aramıştı.

Peggy cinayetinde Ulvi baştan beri haklı mıydı
CESEDİ TAŞIDI
Savcı ve cinayeti sorgulayan polis, Peggy cinayetinde yeni gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Savcı Daniel Götz. Manuel S.’nin sorgusunda Peggy’yi öldürmediğini söylediğini, cesedi ormana taşıyıp gömdüğünü itiraf ettiğini açıkladı. Götz, “Manuel S. sorgusunda küçük kızın cesedini, kızın kaybolduğu gün tanımadığı bir kişiden aldığını anlattı. Kızı yeniden yaşama döndürmek için uğraştığını ve suni teneffüs yaptığını söyledi. Küçük kızın okul çantasını ve ceketini ise birkaç gün sonra yaktığını da itiraf etti” dedi. Savcı, Manuel S.’nin katil olduğunu gösteren yeteri kadar bilgi ve belgenin ellerinde bulunmadığı için serbest bırakıldığını da söyledi.

Haberin Devamı

30 BİN EURO ÖDÜL VERİLECEK
Peggy cinayetinin üzerindeki sır perdesini aralayacak bilgi veya belge verecekler ödüllendirilecek. Savcı Daniel Götz, cinayetin aydınlanmasını sağlayacak kişilere 30 bin euro para ödülü verileceğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!