Pastırma kralından işkembe müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Pastırma kralından işkembe müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 21:13

Avrupa'da adını, 'Öz Kayseri Pastırma' markası ile ürettiği pastırmalarla duyuran ve beş yıl üst üste Alman Tarım Ürünleri Birliği'nden (DLG) kaliteli ürünlerine altın madalya almaya hak kazanan Hilmi Selçuk, ürün yelpazesini genişletti. Hilmi Selçuk Türk damak tadının vaz geçilmez ürünü işkembeyi de hazır hale getirdi.

Haberin Devamı

AVRUPA'da, ürettiği, 'Öz Kayseri Pastırma' markalı passtırmaları ile ün yapan ve kaliteli ürününe beş yıl ard arda Alman Tarım Ürünleri Birliği'nden (DLG) altın madalya alan Hilmi Selçuk, Avrupalı Türklere verdiği hizmet yelpazesini genişletti. Kavurma et, pastırmalı peynir yanı sıra Hilmi Selçuk Avrupalı Türklere hazır işkembe çorbası hazırladı. Avrupalı Türklere Türk damak tadı olan işkembe çorbasını hazırlamanın mutluluğunu yaşadığını belirten Hilmi Selçuk, 'Arzu edildiğinde 15 dakikada işkembe çorbası hazır' dedi.

HANIMLARIN MAZERETİ KALMADI

İşkembenin Avrupalılar tarafından da sevilerek tüketildiğine dikkat çeken başarılı iş adamı Hilmi Selçuk, zahmetli bir şekilde hazırlanması nedeni ile Avrupalı Türklerde son zamanlarda daha az tercih edilir duruma geldiğini, yeni nesil Türklerin neredeyse işkembe çorbası ile tanışmadığını belirterek, "Aynı zamanda kültürel bir hizmette bulunduk. Geçmişte bir gün boyunca hazırlanan, kaynatıldığı sırada mutfakta ağır koku bırakan işkembe tarihe karıştı. Biz tamamen çorba yapımına hazır bir şekilde işkembeyi piyasaya sunuyoruz. Ürünümüz pastörize olmuş ve sterilize edilmiş bir şekilde piyasaya sunuyoruz. Sahip olduğumuz tesis Türkiye, Yunanistan ve Balkan ülkelerinde yok. Avrupa Birliği içinde hazırlanan işkembelerin 16 gün içinde tüketilmesi gerekiyor. Bizim ürünümüzü bir yıl boyunca muhafaza etmek mümkün. Artık hanımlarımızın mazereti kalmadı. İşkembe çorbası 15 dakikalık bir olay durumuna geldi" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!