Passage sergisi

Güncelleme Tarihi:

Passage sergisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2008 19:00

Resim, gravür ve baskı sanatçısı Efe Sembol "Passage" adını verdiği 3. kişisel sergisini Brüksel Bristol Oteli'nde açtı.

Haberin Devamı

BELÇİKA'da yaşayan ve Belçika Kraliyet Güzel Sanatlar Akademisi mezunu resim, gravür, baskı sanatçısı Efe Sembol "Passage" (Geçiş) adını verdiği 3. kişisel resim sergisini Brüksel’in gözde mekanlarından Bristol Otel'nin salonlarında açtı.

Büyükelçi Fuat Tanlay, Brüksel Başkonsolosu Mehmet Özyıldız'ın katıldığı resepsiyonunda Sembol,

"Burada yer alan eserler resim, gravür ve baskı ve karakalem çalışmalarından oluşuyor. İnsanın yaptığı eserler karşısında duyduğu hazı anlatmak çok güç. Bu eserler ile insan ruhunda yatan derin inşacılık, yapısalcılık, kurguculuk akımlarının derin geçiş çizgilerinin birbiri ile kurdukları uyumun oluşturduğu görsel harmoniyi ortaya çıkartıyor.

Bu görsel estetiği daha farklı boyuta taşıyarak kütlelerle bütünleştirdim. Bunu yaparken sanatçı Andre Braton, Salvatore Dali gibi sanatçılardan yararlandım. Sürrealist sanatın temsilcisi olarak insan ruhunun derinliklerinde yatan bilinçaltı çizgileri görsel boyuta taşımayı hedefledim" dedi.

Brüksel Bristol Otel, Av.Louise,91-93-1040 adresinde 4 Şubat tarihine kadar sergi mesai saatlerinde açık.


FOTO:
KOD:Br Efe Sembol 1
Genç sanatçı Efe Sembol’ü resim sergisinin açılışında(soldan 2) Büyükelçi Fuat Tanlay(soldan 3)Başkonsolosu Mehmet Özyıldız(sol başta) yalnız bırakmadılar.
KOD: Br Efe Sembol 3
sanatçı Efe Sembol(soldaki) Büyükelçi Fuat Tanlay’a(sağda) eserlerindeki anlam hakkında bilgi verdi.
KOD: Br Efe Sembol 7
Efe Sembol’ün Brüksel Bristol Otel Salonları’nda sergilenen eserlerini 4 Şubat’a kadar görebilecekle

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!