Pasaportunu istiyor

Güncelleme Tarihi:

Pasaportunu istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2011 20:02

Cezaevinde yatarken iltica pasaportunun süresi dolan ve tutuklu olduğu için uzatamayan Osman Aslan, oturum sorunu yaşıyor. Aslan'ın süresi dolan pasaportuna el koyan Dortmund Yabancılar Dairesi "Duldung"lu oturma izni veriyor.

Haberin Devamı

Almanya’ya 1994 yılında iltica ederek, iltica pasaportu almaya hak kazanan Osman Aslan, 2007 yılında yasal yollardan Almanya’ya getiremediği gelinini kaçak olarak getirirken İtalya’da yakalandı. Bunun üzerine İtalya’da toplam 3 yıl cezaevinde yattığını belirten Osman Aslan, tutukluluk süresi içinde pasaportunun geçerlilik süresinin bitmesinden dolayı uzatmaya başvuramadığını söyledi. Cezaevinden çıktıktan sonra Almanya’ya gelerek oturum izni için başvurduğunu fakat iltica pasaportuna Alman yetkililer tarafından el konulduğunu belirten Aslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Pasaportuma el konulduktan sonra bana iki hafta geçerli olan Duldung (müsamahalı oturma izni) verildi. İki haftada bir yabancılar dairesine gidiyorum ve Duldung’umu uzatıyorum. Pasaportum bulunmadığından dolayı hiçbir sosyal haktan yararlanamıyorum. Hatta hasta olmama rağmen doktora bile gidemiyorum. Çünkü pasaportum olmadığı için sağlık sigortam da bulunmuyor. Alman ve Türk yetkililerden sorunumun çözümü için bana yardımcı olmalarını talep ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!