Pasaporta çizik pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Pasaporta çizik pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2011 17:26

PASAPORT süresi geçtiği için Bulgaristan sınır polisi tarafından 9 saat bekletilen ve Alman oturma izninin üzeri çizilen Metin Uyanık ve Ailesi, Belgrad’da üç gün süren bürokratik sürecin ardından Yunanistan vizesini alarak Türkiye’ye gitti.

Haberin Devamı

Eşi Zeynep, çocukları Özge ve Berke ile birlikte Stari Hrast’ta konaklayan Uyanık Ailesi, Hürriyet ekibinin yardımları ile Belgrad’da konsolosluklar arasında mekik dokuyarak işlerini çözebildi. Yeni oturma izni almak için önce Belgrad’taki Alman konsolosluğuna gidilerek yeni oturma izni talep edildi.

600 KİLOMETRE YOL YAPTI
Konsolosluk ilgilileri pasaportun 2006 yılında 10 yılı tamamladığını ancak yeni pasaporta işlem yapacaklarını bildirdi. İmdada Türk Büyükelçiliği yetişti ve Yunanistan vizesi talep etti. Üç gün boyunca üzüntüden üç kilo veren ve mide rahatsızlığı geçiren Metin Uyanık, bir çizik yüzünden üç gün kaybettiğini, 600 kilometre yol yaptığını m ve 700 Euro masrafa girdiğini belirterek, “Bu çizik bana çok pahalıya patladı. Hürriyet olmasaydı kim bilir daha ne kadar zarara uğrardım” dedi. Uyanık Ailesi Yunanistan vizesi ile Türkiye’ye sorunsuz giriş yaptı.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!