Parti kurarsa %18 oy alıyor

Güncelleme Tarihi:

Parti kurarsa %18 oy alıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2010 14:58

Müslümanları eleştiren ve son haftalarda gündemde olan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Thilo Sarrazin’in, parti kurması halinde Alman halkın yüzde 18’inden oy alabileceği belirtildi.

Haberin Devamı

”Bild am Sonntag” gazetesinde yer alan bir ankete göre, Almanlar'ın yüzde 18’i başkanlığını Sarrazin’in yaptığı bir partiyi seçmeyi düşünebilecekleri görüşünde.
Emnid adlı araştırma şirketi Başkanı Klaus Peter Schöppner, Sarrazin’in çoğu kişi tarafından düşündüğünü söyleyen biri olarak görüldüğünü ve diğer siyasi partilerin birbirlerine benzediği görüşünde olduğunu ifade etti. Sarrazin ise, Focus dergisine yaptığı açıklamada, bir parti kurmayı düşünmediğini, başka fikirleri olduğunu belirtti.
Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulunun Cumhurbaşkanı Christian Wulff tarafından görevinden alınması istenen Sarrazin, Cumhurbaşkanının bu süreci bir şova dönüştürmemesini istedi.
Wulff’un karar vermeden önce kendisini de dinlemesini beklediğini belirten Sarrazin, Wullf’un göreve geldiğinde ”demokrasinin güçlenmesini” ve ”açık bir şekilde tartışmayı” öne çıkardığını hatırlattı. Sarrazin, görevden alındığında buna karşı bir hukuk mücadelesine girişip girişmeyeceği yönündeki soruya karşılık, bu konuda avukatlar ile görüştüğünü ve başka bir şey söylemeyeceğini ifade etti. Berlin’de birlikte golf oynadıkları Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) bazı üyelerinin hakkında boykot çağrısında bulunduklarını, SPD’li Berlin İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ulrich Freise’nin golf kulübündeki üyelere bu yönde bir elektronik posta yazdığını belirten Sarrazin, bu dışlamadan dolayı incindiğini kaydetti.
Öte yandan, der Spiegel dergisinin haberine göre, Sarrazin’i görevden alma talebinde bulunan Almanya Merkez Bankası Yönetim Kurulu’nun, Sarrazin’in 2009 yılından bu yana Merkez Bankası’na zarar verdiği söylemlerini, Cumhurbaşkanı’na gönderdiği 20 sayfalık bir raporda liste şeklinde sunduğu ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!