Parmak ısırtan iddialar

Güncelleme Tarihi:

Parmak ısırtan iddialar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2010 10:56

DİTİB Köln merkezindeki kasanın soyulması haberi üzerine okuyucular gazetemizi mail yağmuruna tuttu. DİTİB içinden geldiği anlaşılan bazı maillerde, soygunun birçok usulsüz faturayı kaybetmek için planlı bir şekilde yapıldığı ileri sürüldü.

Haberin Devamı

DİYANET İşleri Türk İslam Birliği’nin (DİTİB) Köln merkez binasındaki kasasının soyulduğu haberi üzerine okuyucularımız mail yağdırdı. Bazıları DİTİB merkezden olduğu anlaşılan maillerde, bu soygunun planlı yapıldığı, amacın usulsüz faturaları yok etmek olduğu ileri sürüldü.
Karadenizli Ahmet adıyla gelen mailde çalınan para ve altınla ilgili şu ilginç satırlara yer verildi: “Kasadan çalınan altınlar 4 kiloya, iki kasadan çalınan nakit para 200 bin Euro’ya yakın. Bunların çoğu kayıt altında tutulmadan yapılan işlemler.”

Hedef başka
Aynı mailde soygun olayının planlı yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:
“Asıl hedef yeni cami inşaatı için yapılan ödemelerle ilgili birçok evrakın kaybedilmesi. Cami inşaatının toplam bedeli 30 milyon Euro. Yani 3 ile 6 milyon Euro arasında haksız ödemelere göz yumulmuş ve bu faturalar kayıp. Hırsızlık olayının gerçekleştiği gün genel müdür ve muhasebe müdürü normal saatte işe gelir gibi gelmişler. Oysa sabah saat 06.00 gibi haberleri olmuş bu olaydan. Gelen polislerin raporlarına göre kasalar kesilmiş. Buna rağmen kasalar anahtarla açılmış. Kasa anahtarlarının kimin kontrolünde olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.”

Vicdanımı dinliyorum
"Vicdanımın sesini dinliyorum" başlığıyla gönderilen bir başka mailde ise, “Polis soygunla ilgili ifade alırken, alt seviyedeki personelin ifadesinin alınması engellendi” denildi. Mailde şu satırlara da yer verildi: “Bazı personele böyle ifade vereceksiniz diyerek baskı yapıldı. Bunun yanı sıra bazı kişileri korkutmak için tehdit mektupları yollamaya başlamışlar. Yöneticiler kendilerini birilerinin ihbar ettiği düşüncesiyle, etrafındaki tüm kişileri bir ihbarcı olarak görüyor. Tüm personel bu konuda rahatsız. Olayın kendilerinde yarattığı panik, asabiyet, endişe ve gerginlik nedeniyle, personele kötü muamele, bağırma, aşırı azarlama gibi psikolojik işkence yapılıyor.”

Açıklama sonra
DİTİB'deki soygunla ilgili olarak Başkan Sadi Arslan'ın özel kalem müdürü Aladdin Salçık, konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını araştırdıktan sonra açıklama yapacağını söyledi.

Kasa 30 yıllıktı
DİTİB Köln Merkezi'ndeki çelik kasa, 2 Ağustos’u 3 Ağustos’a bağlayan gece soyuldu. Soygun olayı, Hürriyet'e ismini vermeyen bir kişi ihbar etmişti. Hürriyet'e soygunla ilgili bilgi veren kişi, bağış yapmak isteyenleri caydıracağı korkusu ile soygun olayının son derece gizli tutultuğunu bildirmişti. Telefonda 'Kendisini DİTİB yönetimine yakın biri' olarak tanıtan ihbarcı, kasadaki para ve altınların Köln’de temeli atılan ve Avrupa’nın en modern cami projesi için toplanan bağışlar olduğunu iddia etti. 30 yıllık kasadan sadece para ve altınların çalındığı, hisse senedi ve çeklere dokunulmadığı ileri sürülmüştü. Kasada yaklaşık 250 bin Euro nakit parayla birlikte bilezik gibi çok sayıda mücevherat bulunduğu iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!