Parmağını kesen saldırganlara yardım etmek zorunda kaldı

Güncelleme Tarihi:

Parmağını kesen saldırganlara yardım etmek zorunda kaldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 12:17

İngiltere’nin Bristol kentinde kendilerine ait uyuşturucuyu çalmakla suçladıklarını bir kasap çırağının ayak parmağını kesen iki saldırgan toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Bristol Kraliyet Mahkemesi’nde konu ile ilgili görülen davada Blake Waldron (24) ve Curtis Jewell (22) isimli saldırganların Richard Headford isimli kasap çırağını 10 bin sterlin değerinde uyuşturucu çalmakla suçladığı ve zorla Mercedes marka bir otomobile bindirip kaçırdığı belirtildi.

Savcılık Waldron ve Jewell’in kaçırdıkları adamı boş bir apartman dairesine götürüp bir sandalyeye bağladığını ve kafasına silah dayayıp ona “Elinden mi yoksa ayağından mı bir parmak keselim?” diye sorduğunu söyledi.

Öleceğini düşünen Headford’un “Ayak parmağının kesilmesini” seçtiğini belirten savcılar, adamın “kan kaybından ölmemek ve sakat kalmamak için” kasaplık bilgilerini kullanarak adamlara temiz bir kesim işleminin nasıl yapılacğaını da gösterdiğini açıkladı.

Olaydan sonra Waldron’un kestiği parmağı pantolonunun cebine koyduğu ve kurbanına “Eğer 3 bin sterlin ödeme yaparsa parmağını geri alabileceğini söylediği” belirtildi.

Waldron’u 11, Jewell’I ise 8 yıl hapis cezasına çarptırıan yargıç Martin Picton, savcılığın hazırldığı dosyada gördüğü sahnelerin “Quentin Tarantino filmlerinden bir sahneyi andırdığını” söyledi.

Waldron’ın savunma avukatı Farah Rashid mahkemede müvekkilinin suçunu kabul ettiğini ancak bu suçu işlemesinde “Aşırı derecede düşük zekasının rol oynamış olabileceğini” söyledi.

Jewell’in avukatı ise müvekkilinin suça yardım ettğini ancak kesim işleminde rol oynamadığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!